NALJUTILA GA KOLINDA

SRPSKI ŠEF DIPLOMACIJE OPET U ELEMENTU: ‘I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma?’

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović još jednom grubo napala Srbiju, piše B92.

DAČIĆ DIJELI PACKE KAO VELIKI STRUČNJAK: ‘Mi nemamo problem s Hrvatskom. Hrvatska ima problema sama sa sobom’

Kako je rekao, Kitarović je tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla očiglednu laž.

“Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Židova i Roma – Jasenovcu, podiže ploča s ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’? Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Mili Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu protjeraju?”, upitao se Dačić u priopćenju poslanom medijima.

Dačić je skrenuo pozornost i na rehabilitaciju Alojzija Stepinca, koji je, kako kaže, bio na čelu komisije za pokatoličenje Srba i spomenik “ustaškom teroristu” Miru Barešiću, koji je ubio jugoslavenskog veleposlanika Vladimira Rolovića.

IVICA DAČIĆ: ‘U Hrvatskoj se rehabilitira fašizam i ustaštvo te politika da biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije’

“Hrvatska predsjednica govori o Vojislavu Šešelju, a u svemu ovome izravno sudjeluje vlast u Hrvatskoj”, rekao je Dačić.

Dodao je da toga nema ni u jednoj zemlji Europske unije i da se ne može dogoditi da se u Njemačkoj ili Austriji negdje čuje ili vidi nacistički pozdrav, ili da netko u Njemačkoj nazove ulicu po Hermannu Göringu ili Heinrichu Himmleru.

“I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma?”, upitao je šef srpske diplomacije.

Hrvatska predsjednica, dodao je Dačić, pita se od koga se Srbija brani pa nabavlja avione, ali se ne pita koga to Hrvatska hoće napasti pa nabavlja lansirne rampe.

SRPSKI ŠEF DIPLOMACIJE DAČIĆ JE OPET POBJESNIO I TO NE KRIJE: Jako ga razljutio govor hrvatske predsjednice u Kninu

“Podsjetit ću da je Nezavisna Država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je ministar.

Dačić je istaknuo da se u jednom slaže s predsjednicom Hrvatske – da se treba okrenuti budućnosti i dijalogu i “hladnom glavom” rješavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese, navodi se u priopćenju.

“Srbija je na to spremna, ali nije spremna trpjeti uvrede i poniženja”, rekao je Dačić.

Povratak na Net.hr