NEVJEROJATNO

SRPSKI PATRIJARH IRINEJ O PRESUDI MLADIĆU: ‘Ovo je velika nepravda i đavolje djelo’

Patrijarh srpske pravoslavne crkve Ratka Mladića smatra žrtvom đavoljih djela. Zanimljivo stajalište s obzirom na to da bi Mladićeve žrtve i njihove obitelji upravo Mesara iz Bosne nazvali đavlom.

Hašku presudu Ratku Mladiću nije zaboravio komentirati ni patrijarh srpske pravoslavne crkve. On smatra da je presuda bila očekivana jer ‘silni svjetski moćnici rade đavolja djela’.

‘Još jedan Srbin osuđen je u Haagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i mi tu, nažalost, ne možemo učiniti ništa. Sve se to događa jer svjetski moćnici rade đavolja djela, a mi trpimo posljedice’, rekao je patrijarh Irinej za Alo.

On smatra kako je nepravedno da se, kako on kaže, u Haagu sudi samo srpskim generalima. ‘Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini. S tom nepravdom možemo se boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema’, zaključio je Irinej.

Inače, po Beogradu su jučer osvanuli grafiti podrške notornom ratnom zločincu pa se tako glavni grad Srbije može podičiti natpisima poput ‘Tvoja časna borba, naša vječna sloboda’ i ‘general Ratko Mladić’.

UGLEDNA ODVJETNICA ZA NET.HR O PRESUDI MLADIĆU I ŠANSAMA NJEGOVE ŽALBE: ‘Dvije su stvari vrlo neobične…’

Povratak na Net.hr