RAZOTKRILI UROTU?

SRBI TVRDE: ‘Crnogorski državni vrh angažirao je Dikića da odglumi teroristu, platili mu 100.000 eura’

U Crnoj Gori je večer uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora uhićena skupina od 20 srpskih državljana predvođenih bivšim zapovjednikom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem.

Osumnjičeni su da su pokušali izvestit terorističke napade i oteti premijera Mila Đukanovića. Tako barem tvrde crnogorske vlasti, dok u Srbiji iznose sasvim drugačiju verziju priče, pa Blic u današnjem broju tvrd da je Dikića angažirao državni vrh Crne Gore i platio mu 100.000 eura da bi ‘odglumio’ teroristu.

PAKLENI PLAN SRPSKIH TERORISTA UHIĆENIH U CRNOJ GORI: ‘Mali Legija želio je oteti premijera i izazvati kaos!’

‘Cilj  je bio polarizirati biračko tijelo’

Cilj je bio, piše Blic, polarizirati biračko tijelo uoči izbora kako bi umjereni procrnogorski glasovi iznova otišli Đukanovićevoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Ta je stranka, inače, ostvarila relativnu pobjedu na izborima, a Đukanović neće moći sam formirati vlast.

Crnogorski mediji jučer su pisali da je Dikić sa svojom skupinom trebao pomoći prosrpskoj oporbenoj koaliciji Demokratski front koji se oštro protivi euroatlantskim integracijama Crne Gore koje zagovara Đukanović.

Blic, pak, svoje tvrdnje temelji i na informaciji da crnogorska policija i Tužiteljstvo nisu pronašli oružje koje su navodni teroristi trebali koristiti za “prevrat i uhićenje”.

“Cilj je naprosto bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizirati Crnu Goru na srpske opcije i Đukanovićev DPS. Formula je ‘neće nama ovdje Srbi izvoditi terorističke kacije’, koja je izazvala emocije”, rekao je Blicu neimenovani sugovornik.

Dikićevo prijateljstvo sa šefovima crnogorske policije

Blic također piše kako “Podgoricom kruži priča da svota (koju je navodno dobio organizator čitave akcije Dikić) nije velika, ali ni ispod 100.000 eura”.

“Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebala djelovati kao scenarij spskih opcija, prvenstveno stoga što se uz Dikića vežu radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je trebao biti ‘osigurač’ da pojavljivanje ‘terorista’ nema veze s državnim vrhom”, piše isti list.

“Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i vrlo je dvojbeno može li izvesti ikakvu akciju, a naročito zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem“, kazao je neimenovani izvor Blica.

NOVI DETALJI IZ CRNE GORE: ‘Plan uhićenih terorista iz Srbije bio je oteti premijera!’

MONTENEGRO-VOTE-UNREST

Povratak na Net.hr