ISTRAGA U TIJEKU

SRPSKA POLICIJA NA NOGAMA: PLANIRAN ATENTAT NA VUČIĆA? ‘Tim oružjem mogli su ga ubiti i u blindiranom autu!’

U blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića pored šetališta kod spomen-parka Jajinci policija je pronašla arsenal oružja u sanducima, a zbog prijetnje za premijera, a Vučić je prebačen na sigurnu lokaciju.

Arsenal je pronađen u subotu oko 16 sati sakriven u šumi u Jajincima, nedaleko od obiteljske kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi i sam premijer, javlja Tanjug.

Lokaciju u Jajincima osiguravaju jake policijske snage koje su blokirale cijeli kraj, a mjesto na kojem je oružje pronađeno obišao je i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović
koji je kazao kako je oružje pronađeno nakon dojave građana koji je obavijestio policiji o sumnjivim sanducima.

‘TAKO SE OBAVLJAJU LIKVIDACIJE’: Planiran atentat na Vučića? Pored njegove kuće nađena zolja i čitav arsenal

Pronađen je protutenkovski raketni bacač, više ručnih bombi i veća količina municije za automatsku pušku i za snajper.

‘Radi se o veoma opasnom oružju jer bi moguća eksplozija ugrozila živote velikog broja ljudi’, rekao je Stefanović te objasnio da ručni bacač raketa koji je pronađen služi za uništavanje oklopnih vozila i tenkova ili blindiranih automobila.

Oružje pronađeno u sanducima

Dodao je  da očekuje od sigurnosnih službi da izađu u javnost sa svim informacijama. Oružje je pronađeno u sanducima koji su namijenjeni za čuvanje takve vrste oružja te dodao da se oružje nalazilo na idealnom mjestu za napadača, tako da bi on mogao iskoristiti oružje, a zatim pobjeći.

‘Riječ je o sanducima u kojima je oružje zaštićeno od oštećenja, da bi bilo spremno za upotrebu odmah, ali je neobično da se nalazi baš ovdje’, rekao je Stefanović, aludirajući na blizinu kuće premijera Aleksandra Vučića.

Po nalogu resornog tužiteljstva donesena je odluka da se napravi DNK analiza, da se skinu otisci s protutenkovskog bacača mina, ručnih bombi, municije kako bi se što prije utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini obiteljske kuće premijera.

Na terenu policija i forenzičari

U nedjelju ujutro na mjesto pronalaska sumnjivog oružja stigli su pripadnici policije i forenzičari. Kako javlja RTS, rade analizu otisaka prstiju na oružju.

Po pronalasku sumnjivog oružja aktivirane su sve jedinice sigurnosne slube koje su uključene u istražni proces.

Prema pisanjima lokalnih medija, pronađen je protutenkovski bacač mina, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, pronađeno je četiri ili pet metaka za automatsko oružje, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra, oružje dostatno da uništi čitavu kolonu vozila.

Tko je i kada ostavio ovaj arsenal u šumi kod Jajinaca nije poznato.

 

Povratak na Net.hr