Kap u moru?

Snaha se udala za svekra kako bi naslijedila penziju, ali nije jedina

M.M. (43) razvela se od supruga i po dogovoru udala za svekra (72) kako bi naslijedila njegovu mirovinu od 800 eura. Ovakvih slučajeva je u Srbiji sve više, a ljudi im pribjegavaju kako bi si osigurali financijsku stabilnost.

Po zakonu, niti jedan matičar ne bi trebao odobriti ovakav brak bez prethodne dozvole suda, ali u praksi je često drugačije. M.M. se razvela od muža kada se vratio iz inozemstva i nije uspio pronaći sezonski posao, a odmah se preudala za svekra.

“Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. Sjeli smo da se dogovorimo, ja ću brinuti o njemu dok ne umre, drugo se ništa nije promijenilo”, posramljeno priča M.M.

“Između mene i svekra se ništa nije dogodilo, spavam s mužem u istoj sobi, funkcioniramo kao par, a po selu se samo nagađa da li je nešto još bilo. Što da propadne penzija koja nije mala, a ni muž ni ja ne radimo”, zaključila je M.M.

Kod matičara nema točnih podataka koliko je ovakvih slučajeva zabilježeno, no srpski mediji pišu da to nije tako neobična praksa.

Blic/Danas.hr

Povratak na Net.hr