'BOŽJE PISMO TO NE DOPUŠTA'

SRBIJA U ŠOKU: Roditelji bebe stare samo 16 dana zbog vjere nisu dozvolili da njihovo dijete primi ‘tuđu krv’

Zbog vjerskih uvjerenja roditelja iz Požarevca u Srbiji tek rođena beba umalo je izgubila život. Zbog uključivanja Centra za socijalnu skrb novorođenče se uspješno oporavlja u Sveučilišnoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu.

Roditelji nedavno rođene bebe iz Požarevca zbog vjerskih uvjerenja nisu dozvolili da njihovo dijete primi prijekopotrebnu ‘tuđu krv’. U čitav se slučaj upleo Centar za socijalnu skrb koji je preuzeo slučaj liječenja djeteta te se ono uspješno oporavlja u Sveučilišnoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu.

‘Zahvaljujući timu zaduženom za taj slučaj, s bebom je sada “sve u redu”. Naš tim je poštovao sve procedure i reakcija je bila pravovremena’, kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požarevac Tatjana Rajić.

Roditelji bebe stare tek 16 dana izjašnjavaju se kao pripadnici kršćanske vjerske zajednice Jehovini svjedoci koji u svojem vjerskom izučavanju ne pristaju na transfuziju.

‘I u hebrejskom i u grčkom djelu Svetog pisma nalaze se jasne zapovijedi da se suzdržavamo od krvi (Poslanica 9:4; Levitska 17:10; Ponovljeni zakoni 12:23; Djela apostolska 15:28, 29). Također, krv u Božjim očima predstavlja život (Levitska 17:14). Dakle, krv ne primamo ne samo iz poslušnosti Bogu već i zato što ga poštujemo kao davatelja života’, naveli su u priopćenju iz vjerske zajednice Jehovinih svjedoka, piše B92. 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr