A Europa može biti ponosna

SRAMITE SE! Imaju 100.000 praznih klimatiziranih šatora, a primili ravno NULA izbjeglica

Dok se Mađare (opravdano) proziva za odvratan, neljudski tretman izbjeglica, Saudijska Arabija, koja je do sada primila točno nula izbjeglica ima 100.000 klimatiziranih šatora – koji stoje prazni.

Logor se proteže na 20 kilometara četvronih u blizini grada Mine i koristi se samo pet dana u godini – za smještaj hodočasnika koji idu na hadž. Ostatak godine, logor je pust.

Svaki šator ima 16 četvornih metara, a vlada je kompleks podigla 1990. Zaštićeni su od vatre 1997. a podjeljeni su kampove koji su opremljeni suvremenom kuhinjom i sanitarijama.

Šatori bi mogli primiti svih 4 milijuna Sirijskih izbjeglica, čiji su domovi razoreni u krvavom građanskom ratu. Mnogi upravo Saudijce ističu kao glavne financijere islamističkih pokreta.
Iako Saudijska Arabija tvrdi kako je od 2011. primila 500.000 Sirijskih izbjeglica, situacija je bitno drugačija. Mnogi od njih su ustvari legalni migranti koji već dugo rade tamo. Nitko nije registriran kao izbjeglica, niti kao migrant niti kao stranac. A što se tiče brojki, “mali” Libanon je primio 1,3 milijuna ljudi koji su bježali pred strahotama, što je četvrtina njihovog stanovništa.

Njemačka kancelarka Angela Merkel jasno je poručila: “Raduje me što je Njemačka postala zemlja koja asocira na nadu”

Iako je odbila primiti ikakve izbjeglice nitko ne može reći da Saudijska Arabija ne pomaže u ovog humanitarnoj katastrofi –  ponudili su izgraditi 200 džamija u Njemačkoj.  Sarkazam gori i od onog “pa neka jedu kolače Marije Antoanete

 

Infowars.com/Danas.hr

Povratak na Net.hr