NOVI DETALJI POKUŠAJA UDARA

SPRIJEČENO KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI: Srbi planirali pucati na građane, uhititi premijera i preuzeti Skupštinu!

Postoje dokazi da je organizator spriječenog terorističkog napada na crnogorsku skupštinu Aleksandar Sinđelić. Pod njegovim vodstvom skupina je planirala krvavi državni udar.

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da je na dan parlamentarnih izbora u nedjelju navečer, zahvaljujući uhićenju državljana Srbije osumnjičenih za terorizam “u Crnoj Gori spriječeno krvoproliće kakvog do sada nije bilo”.

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 20 naoružanih Srba, vođa im bivši šef policije

“Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam… u odorama crnogorske specijalne policajce, pucaju na građane, uđu u Skupštinu i uhite premijera Mila Đukanovića”, rekao je Katnić, gostujući u četvrtak navečer na podgoričkoj televiziji “Vijesti”, tvrdeći da Tužiteljstvo za sve ima dokaze i da popis osumnjičenih nije konačan.

On je kazao da je Specijalnom tužiteljstvu poznata i kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebala pomoći uhićenima iz Srbije.

Policiju željeli prikazati kao negativce

“Imali su za cilj navodno podržati narod ispred Skupštine i ući u tu instituciju maskirani u odore posebne jedinice Uprave policije … da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane”, rekao je Katnić, prenosi portal Vijesti.

NOVI DETALJI IZ CRNE GORE: ‘Plan uhićenih terorista iz Srbije bio je oteti premijera!’

Kako je rekao, ta teroristička grupa, uz prolijevanje krvi nedužnih građana, htjela je zauzeti zgradu parlamenta, uhititi premijera i upravljati skupštinom. Dodao je da još nema saznanja o tome tko je od političara uključen u ovu terorističku aktivnost.

Imali su najnoviju tehnologiju

Katnić je pojasnio da je oružje uništeno na teritoriju Albanije jer “nismo dopustili da ono uđe u Crnu Goru”. Tužiteljstvo, kako tvrdi, ima dokaze da je Aleksandar Sinđelić organizator grupe i “osoba koja je pripremila oružje i dron”. Katnić je naveo kako su znali da im je bio cilj najprije eliminirati posebne jedinice MUP-a Crne Gore.

PAKLENI PLAN SRPSKIH TERORISTA UHIĆENIH U CRNOJ GORI: ‘Mali Legija želio je oteti premijera i izazvati kaos!’

“Imali su najsuvremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nismo mogli riskirati da se ovo realizira, ja sam procijenio da bi to bio golemi rizik“, kazao je Katnić.

Građane zamolili da ostanu kod kuće

Rekao je da je o svemu obavijestio ministra unutarnjih poslova Gorana Danilovića, koji je s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pozvao građane da se ne okupljaju.

“Jer da su se građani okupili, bilo bi mnogo žrtava”, rekao je Katnić, dodajući kako nema saznanja tko su političari za koje je planirano da uđu u skupštinu.

“Tužiteljstvo tijekom izbornog dana nije moglo prešutjeti da se priprema državni udar, te da je bio planiran dosad neviđeni užas”, naveo je Katnić.

On je poručio onima koji su na bilo koji način uključeni u ovo da je “pravda krenula i da će biti procesuirani kad se nađu dokazi za to”. “Mislim da bi službeni Beograd ovu priču trebao ozbiljno shvatiti”, poručio je Katnić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr