'BIO BI NAIVAN'

SPREMA LI SE TRGOVINSKI RAT DVIJE NAJMOĆNIJE SILE? ‘Ako nam Trump zagorča život, uzvratit ćemo tamo gdje boli’

Tko se igra s vatrom, taj se i opeče. Upravo tako bi se mogao opeći i Donald Trump ako nastavi s planoima za Kinu.

U slučaju da novoizabrani američki predsjednik, Donald Trump, ustraje u svojim namjerama i pokrene svojevrsni trgovinski rat s Kinom, Kina će stati na loptu po pitanju isporuke iPhone, a umjesto Boeinga, zrakoplovne kompanije naručivat će konkurentske Airbusove.

Porez od 45 posto?

Režimske novine, The Global Times, pišu kako bi Trump bio naivan kad bi pokrenuo trgovinski rat jer bi Kina bez problema odgovorila protumjerama. Radi se o Trumpovom predizbornom obećanju da će staviti 45 posto poreza na sve što se izvozi iz Kine, a Kinezi će vrlo rado igrati ovu igru po principu milo za drago.

EVO ZAŠTO JE TRUMP LJUT: I Hrvatska je među članicama NATO saveza koje je prozvao

‘Ako Trump uništi kinesko-američku trgovinsku razmjenu, cijeli niz američkih industrija bit će oštećeno. Na koncu će novoizabrani predsjednik biti osuđen od strane javnosti zbog svoje nesmotrenosti, neznanja i nesposobnosti’, stoji u kineskim medijima.

Ništa ni od Boeinga

Narudžba Boeinga bit će zamijenjena narudžbom Airbusova, a prodaja iPhone i američkih automobila u Kini će dramatično pasti dok će se obustaviti uvoz američke soje i kukuruza’, nastavlja se u članku Global Timesa.

TRUMP I PUTIN RAZGOVARALI TELEFONOM: Lideri se složili tko im je zajednički neprijatelj broj 1

Trump je već ranije rekao da je SAD na pragu trgovinskog rata s Kinom jer Kina ‘manipulira valutom’.

Povratak na Net.hr