NEMA MIRA

SPORTAŠ UBOJICA IZAZVAO NOVI INCIDENT: Oscar Pistorius sudjelovao u tučnjavi u zatvoru

Slavni paraolimpijac, koji služi kaznu zbog ubojstva svoje djevojke, sukobio se s drugim zatvorenikom oko uporabe javnog telefona.

Paraolimpijac Oscar Pistorius, koji služi zatvorsku kaznu za ubojstvo, zadobio je lakše ozljede u tučnjavi s drugim zatvorenikom u južnoafričkom zatvoru, prenose u utorak lokalni mediji.

“Navodno je sudjelovao u tučnjavi s drugim zatvorenikom oko uporabe javnog telefona u odjelu za posebnu skrb u kojemu se obojica nalaze u sklopu zatvora Atteridgeville. Kao i u drugim standardnim slučajevima navodnih napada, naš odjel je započeo internu istragu po tom pitanju kako bi se utvrdile činjenice i osiguralo da se poduzmu primjerene mjere jer takvi incidenti nisu dopušteni”, otkrio je glasnogovornik odjela za zatvorske usluge Singabakho Nxumalo za novine Times.

OBRAT U SLUČAJU PISTORIUS: Sud uvažio žalbu i povećao zatvorsku kaznu slavnom olimpijcu osuđenom zbog ubojstva djevojke

Osuđen na 13 godina zatvora

Pistorius je nakon tučnjave odveden na medicinski pregled, no prošao je samo s modricama. Tom sportašu su zbog urođene mane amputirane obje noge, a postao je poznat kao prvi čovjeka s dvije amputacije koji se natjecao na Olimpijskim igrama 2012. godine u konkurenciji tjelesno zdravih sportaša. Natjecao se i na Paraolimpijskim igrama.

Proglašen je krivim 2015. u slučaju koji je potresao Južnoafričku Republiku i svijet, nakon što je na Valentinovo ubio svoju djevojku, manekenku Reevu Steenkamp.  On i dalje tvrdi da je mislio da je ona provalnik kad ju je upucao na ulazu u kupaonu. Služi kaznu od 13 godina.

Povratak na Net.hr