PRESRELI POŠILJKU

SPECIJALCIMA REPUBLIKE SRPSKE 40 GODINA ROBIJE: Opljačkali 300.000 eura koji su išli za Zagreb

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je sve žalbe obrane

Četvorica bivših pripadnika posebnih postrojbi policije Republike Srpske pravomoćno su osuđena na ukupno 40 godina zatvora zbog pljačke više od 300 tisuća eura, transportiranih 2015. iz Banje Luke u Zagreb, potvrdio je u srijedu Vrhovni sud RS.

Bivši specijalci Vladan Malić (37), Goran Paraš (32) i Aleksandar Popović (34) pravomoćno su osuđeni na po 10,5 godina zatvora, a njihov suučesnik Oleg Banda (35) na 8,5 godina zatvora.

Njima je takvu presudu u prvostupanjskom postupku izrekao i banjolučki Okružni sud, a entitetski Vrhovni sud ju je potvrdio odbacivši sve žalbe obrane.

Četvorica nekadašnjih policajaca su 22. rujna 2015. presreli pošiljku novca u vlasništvu UniCredit banke, koja je transportirana u središnjicu u Zagreb. Presreli su zaštitarsko oklopno vozilo na autocesti Banja Luka-Bosanska Gradiška a potom su, pucajući iz strojnica i uz prijetnju raketnim bacačem, zaštitare natjerali da otvore vrata kako bi odnijeli novac.

Istragom je utvrđeno kako su tada ukrali novac u protuvrijednosti od 315 tisuća eura. Uhićeni su u siječnju 2016. godine.

Povratak na Net.hr