SAD SU NA SIGURNOM

NOVI POTRESNI PRIZORI IZ ALEPA: Iz sirotišta evakuirano pedesetero djece

Gotovo pedesetero djece iz sirotišta u istočnom Alepu evakuirano je u ponedjeljak, priopćio je UNICEF, a u nekoliko dana ukupno je evakuirano 12.000 civila, prema riječima turskog šefa diplomacije.

“Jutros je 47 djece iz sirotišta u istočnom Alepu evakuirano na sigurno, a neka od njih u kritičnom su stanju od ozljeda i dehidracije”, rekao je Geert Cappelaere, regionalni direktor UNICEF-a.

UNICEF i druge agencije također pomažu da se djeca evakuirana posljednjih dana spoje sa svojim obiteljima i dobiju medicinsku pomoć te zimsku odjeću, dodao je.

EVAKUACIJA CIVILA IZ ALEPA: Potvrđeno da je evakuirana i 7-godišnja twitterašica Bana

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je dosad ukupno evakuirano 12.000 civila, među kojima 4500 ljudi iz istočnog Alepa koji su prevezeni od ponoći.

Ministri vanjskih poslova Rusije, Irana i Turske sastat će se u utorak u Moskvi kako bi dali “novi poticaj” rješavanju situacije u Alepu, najavio je dužnosnik turskog ministarstva vanjskih poslova koji je želio ostati anoniman.

ODGOĐENA EVAKUACIJA IZ ALEPA: Naoružani napadači napali autobuse, pljušte međusobne optužbe!

“Cilj sastanka je razmotriti stajališta sve tri strane i vidjeti što i kako dalje”, rekao je dužnosnik novinarima u Istanbulu, a prenio je Reuters.

Članice Vijeća sigurnosti UN-a postigle su kompromisni dogovor o nacrtu rezolucije o promatračima u Alepu koja bi trebala biti izglasana tijekom ponedjeljka.

Povratak na Net.hr