Nećete vjerovati kako su ga skužili

UHLJEB REKORDER: Nije se pojavio na poslu NAJMANJE ŠEST godina!

Službenik u Španjolskoj apsolutni je uhljebnički heroj. Čovjek se barem šest godina nije pojavio na poslu. Međutim, uhvatili su ga i kaznili, mada ne prejako. A razlog zašto su ga uhvatili je najbolji od svega.

Španjolski službenik kažnjen je s 27.000 eura nakon što se nije pojavio na poslu najmanje šest godina. 69-godišnji Joaquin Garcia bio je zaposlen da nadgleda zgradu postrojenja za pročišćivanje otpadnih voda, a u međuvremenu je otišao u mirovinu.

Da ga na poslu na kojem je primao plaću od 37.000 eura na godinu bruto nema najmanje šest godina otkriveno je kad je, pazite sad, trebao dobiti jubilarnu nagradu! Radio je za lokalnu vodoprivrednu tvrtku u vlasništvu grada Cadiza na jugozapadu Španjolske.

Garcia je sve optužbe zanijekao, te tvrdio da je žrtva zlostavljanja na poslu, no sud mu nije povjerovao i presudio je u korist lokalnih vlasti grada Cadiza. Kazna koju mora platiti iznosi jednu godišnju plaću nakon oporezivanja i najviše je što je tvrtka mogla sudskim putem potraživati, javlja BBC.

Čitao filozofiju

Na sudu je direktor vodoprivrede kazao da Garciju nije vidio godinama, mada mu je ured prekoputa njegovog. Kako je to moguće? Vodoprivredna kompanija mislila je da Garciju nadgleda lokalna vlast, a vlasti su mislile da se za njega brine vodoprivreda.

Zamjenik gradonačelnika je primijetio da Garcije nema nigdje kada je trebao primiti jubilarnu nagradu i plaketu za 20 godina službe!

Garcia tvrdi da je bio žrtva bullyinga od strane nadređenih, navodno zbog politike, te da su ga u vodoprivredu poslali kako bi ga maknuli. Njegovi prijatelji kazali su za novine El Mundo da nije htio prijaviti da ga ugnjetavaju jer je morao skrbiti za obitelj, a bojao se da u njegovim godinama ne bi našao drugi posao.

Kazali su da je odlazio u ured, ali da nije u njemu boravio puno radno vrijeme, te da je vrijeme kratio čitajući filozofiju, piše BBC.

Iako sličnih slučajeva imamo i mi u Hrvatskoj, ovo je rekordno vrijeme koje se netko nije pojavljivao na poslu, a da to nije pravdao bolovanjem ili drugom dužnošću.

KARAMARKO: “Nikakvih uhljeba neće biti, zanimaju nas stručnjaci”

Povratak na Net.hr