NEVJEROJATNO!

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Vozio Teslu preko 160 km/h i zabio se u stup. Baterije odletjele svuda, a jedna je – zapalila obližnju kuću

Stravičan sudar dogodio se u državi Oregon u SAD-u te je tijekom te nesreće u Corvallisu jedan Tesla Model 3 potpuno uništen. S obzirom na to o kakvoj je nesreći riječ, čudo je što je vozač prošao bez teških ozljeda

Utvrđeno je da je vozač Tesle Dylan Milota bio pod utjecajem marihuane kada je izgubio kontrolu nad vozilom pa izletio s ceste. Autom je proletio između dva drveta i nakon toga se zabio u električni stup koji je srušio. Tesla je skoro presječen na pola.

Vozio brzinom većom od 160 km/h

U vrijeme nesreće vozač je vozio brzinom većom od 160 km/h, a fotografije sudara policija grada Corvallisa je podijelila na svom Facebook profilu. Na njima se može vidjeti sav užas koji je policiju dočekao kada je došla na teren, kao i baterija razbacane svuda okolo.

Baterije iz Tesle su letjele toliko daleko da su doslovno razbile prozore na kućama dvaju imanja u blizini. Pritom, jedna je završila na krevetu vlasnika kuće i izazvala je požar. Druga baterija je doslovno sletjela u krilo drugog stanovnika. Teslin kotač odletio je jako daleko i udario u zid obližnje kuće pa probio zidnu vodovodnu cijev nakon čega je nastala poplava.

‘Baterije ispuštaju otrove i mogu biti vruće 24 sata’

Policija je priopćila da su prikupili što je više moguće baterijskih ćelija i usput upozorili lokalce da pripaze ako slučajno koju nisu skupili. Također, izdali su upozorenje da baterije mogu ostati vruće čak do 24 sata i da mogu ispuštati otrovne tvari i pare.

Vozač je prevezen u obližnju bolnicu, a vjerojatno će kada jednom bude otpušten iz bolnice na duže vrijeme završiti u zatvoru zbog nekoliko kaznenih prijava koje ga čekaju.

Povratak na Net.hr