Sirijci daleko 'pristojniji'

ŠOKANTNA STATISTIKA: Raste broj kaznenih djela migranata u Njemačkoj, među najgorima Srbi

Iako se u Njemačkoj zaredao niz napada u kojima su migranti optuženi za seksualno uznemiravanje ili silovanje, ta vrsta zločina čini tek jedan posto kaznenih djela koje su počinili migranti.

Statistika, kako prenosi Daily Mail, otkriva kako su 2015. migranti u Njemačkoj počinili 79 posto više  kaznenih djela no godinu ranije.  Od toga, nešto manje od 20 posto bio je nasilni zločin kao što je napad, pljačka ili prijeteće ponašanje.

NOVI SLUČAJEVI U KOELNU: Sada migrantice optužuju Nijemce za seksualno uznemiravanje

Broj izbjeglica koje su došle u Njemačku 2015. godine za 440% je veći od broja izbjeglica koje su u ovu zemlju ušle 2014. godine.

Ipak,  prave izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana znatno više poštuju zakon od ekonomskih migranata koji su došli iz balkanskih zemalja.

U 2015. godini migranti u Njemačkoj počinili su 208.344 kaznena djela. Bitno je i napomenuti da većina tražitelja azila nije počinila nikakvu kriminalnu radnju.

Srbi počinili 13 posto kaznenih djela

Većina kaznenih djela su zanemarici prekršaji, primjerice u statistiku ulazi i 28.712 slučajeva gdje su se migranti javnim prijevozom vozili bez karte.

Što se krađe tiče, zabilježeno je više od 85,000 slučajeva, a većinom se radi o krađi iz dućana. Preko pedeset tisuća puta zabilježeno je falsificiranje dokumenata kako bi se lakše došlo do novca.

Migranti su krivi za više od 36.000 napada i težih pljački, što je 18 posto ukupnog kriminala. Također su napravili i 1688 seksualnih napada uključujući 458 silovanja ili pokušaja silovanja.

Koeln

Ipak, valja napomenuti da događaji u novogodišnjoj noći u Kölnu i nekim drugim njemačkim gradovima nisu uračunati u ovu statistiku.

‘RADIJE GA PUSTI’: Njemački policajac otvoreno progovorio o postupanju prema migrantima

Također, migrante se sumnjiči za 240 pokušaja ubojstva protekle godine, a najveći broj takvih pokušaja događao se među samim migrantima.

Sirijci, koji čine 48 posto migranata, počinili su 24 posto kaznenih djela. Sa druge strane, Srbi, koji čine 2 posto migranata koji su u Njemačku došli lani, počinili su 13 posto kaznenih djela.

Povratak na Net.hr