ČULA JE DJEČJI PLAČ

ŠOK U NOVOM SADU: Pronašla tek rođenu bebu nasred ulice, imala je pupčanu vrpcu

Novinarka ‘Ruskog slova’ Slavica Fejsa u petak je pronašla tek rođenog dječaka ispred novosadske ‘Betanije. Bio je ostavljen u platnenoj torbi, javlja Alo.

‘Ovaj dio dvorišta novosadskog rodilišta koristim kao prečicu na putu do posla. Čula sam dječji plač i prvo sam pomislila da je netko ostavio dijete ispred i ušao u butik. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i skoro pala u nesvijest. Vidjela sam dječaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana vezicom. Mislila sam da ću se srušiti’, ispričala je Fejsa.

Bebu su zbrinuli u Dječjoj bolnici u Novom Sadu, a policija trenutn o traži roditelje djeteta.

Nakon što je predala novorođenče, ispričala je novinarka, u šoku je nastavila put prema poslu i tek kad je stigla tamo shvatila je da nije ostavila svoje podatke u bolnici.

Nazvali su ga Srećko

‘Nazvala sam ih da se javim, a onda sam se brzo i vratila u ‘Betaniju’, gdje je stigla policija. Okupili su se doktori i svi su bili u nevjerici. Tada su mi rekli da je dječak dobro i da nema nikakvih ozljeda’, rekla je Fejsa.

U subotu je htjela posjetiti dječaka, ali nisu joj dozvolili. Liječnici su joj rekli da je maleni dobro i da je dobio ime Srećko.

Srećko će neko vrijeme provesti u bolnici, a onda će brigu o njemu vjerojatno preuzeti Centar za socijalni rad.

Povratak na Net.hr