prljavo lice i duga brada

ŠOK: Prestravljeni berači gljiva naletjeli na šumskog čovjeka koji je ‘mrtav’ već 19 godina

Španjolac koji je 2010. godine proglašen mrtvim pronađen je u šatoru u gustoj šumi izvan grada Scalino u talijanskoj Toskani. Pronašli su ga talijanski berači gljiva.

Riječ je o Carlosu Sánchezu Ortizu de Salazaru (47), liječniku koji je prije 19 godina nestao iz svog doma u Sevilli. Borio se s teškom depresijom. Španjolske vlasti službeno su ga proglasile mrtvim 2010. godine.

Okrenuli se na peti i pobjegli

Dvoje Talijana naletjelo je na njegov šator dok su u potrazi za gljivama ulazili sve dublje u šumu. Naišli su na odbačene plastične boce i karnistre za vodu dok nisu naletjeli na šator čovjeka koji je, kako su kasnije ispričali, imao prljavo lice i dugu bradu.

Prestravljeni, dvojica talijana pobjegla su što dalje od prizora. Ipak, vratili su se nekoliko sati kasnije s rendžerom. Salazar ih je dočekao i pozdravio:

“Španjolac sam, ime mi je Carlos i živim ovdje od 1997. godine. Ne želim živjeti među ljudima, sad kad ste me našli moram se odseliti”, kazao im je, prenosi The Local.

Dao im je dokaz

Prije nego je otišao, dokazao im je priču izvadivši svoju staru putovnicu koju su berači gljiva uspjeli uslikati smartfonom. Koristeći te fotografije, vlasti su uspjeli locirati Salazarovu obitelj koja je stigla u Italiju:

“To je on. To je naš Carlos. Živ je i to je najvažnije”, kazali su njegovi uplakani roditelji za Corriere Della Sera. Tražili su sina u subotu ujutro u šumi, no on je već bio napustio mjesto gdje je živio sve ove godine.

“Nema mu ni traga. Tko zna hoćemo li ga opet uspjeti naći”, kazao je gradonačelnik Scarlina Marcello Stella.

“Želimo ga zagrliti barem još jednom”

No, njegovi roditelji neće odustati od potrage za sinom za kojeg su bili uvjereni da je mrtav:

“Poštujemo njegovu želju i slobodu no ne mičemo se odavde dok ga ne zagrlimo. Barem jednom, zadnji put”, kazala je Carlosova majka Amelia.

Stanovnici Scarlina nagađaju da je preživio sve ove godine neprimijećen jer je vjerojatno uzgajao hranu ili je noću kopao po smeću uz rub grada.

Povratak na Net.hr