NE BI TREBALI VIŠE POSTOJATI

SNIMKE IZ SVEMIRA OTKRILE ZLOKOBNU TAJNU: Kim Jong-un je lagao cijelom svijetu!

Amnesty International objavio je satelitske snimke mreže logora u Sjevernoj Koreji koje dokazuju da, unatoč suprotnim tvrdnjama, diktatorska vlast pod vodstvom Kim Jong-una i dalje održava, čak štoviše, ulaže u njih. Ovi zatvorenički kampovi simbol su političke represije i društvene kontrole u toj komunističkoj državi. U tim se logorima, poznatijim pod imenom “kwanliso”, izvršava sistemsko kršenje ljudskih prava.

Kako piše Amnesty International, analizom satelitskih fotografija dvaju ovakvih kampova, snimljenih u svibnju i kolovozu, dokazano je postojanje novih stražarskih mjesta, nadograđivanje krematorija, kao i neprekidne poljoprivredne aktivnosti.

DEBELI DIKTATOR: 130 znanstvenika bori se za život Kim Jong-Una, ali nemaju na kome istraživati jer narod gladuje

Istraživanje obuhvaća dva kampa, kwanliso 15 – poznat pod imenom Yodok, i kwanliso 25, a sve sa ciljem procjene stanja logora nakon izvješća Ujedinjenih naroda iz 2014. čiji su istražitelji otkrili šokantne primjere kršenja ljudskih prava bez ikakve paralele u modernom svijetu.

U izvješću se navode silovanja, čedomorstva, torture, namjerno izgladnjivanje, prisilni rad te smaknuća oko 120.000 muškaraca, žena i djece. Prema izvješću, mnogi od zarobljenika nisu počinili nikakav zločin, nego su kolektivno kažnjeni zbog obiteljskih ili nekih drugih veza s osobama koje je režim proglasio nepodobnima ili opasnima za državu.

KIM JONG UN OBJAVIO BIZARNI VIDEO, INTERNET GA RAZAPEO: ‘Čija je to ruka zapela u kadru?’

“Slike koje smo analizirali slažu se s našim prethodnim saznanjima o prisilnom radu i kažnjavanju u “kwanlisu”, kao i infrastrukturi koju vlada koristi kako bi činila zvjerstva. Sjeverna Koreja konstantno brani pristup promatračima iz udruga za zaštitu ljudskih prava i ostalima koji istražuju zlostavljanja počinjena u logorima i ostatku zemlje. Ipak, infrastruktura u kojoj zlostavljaju građane, a koju je dokumentirao Al, toliko je masivna da se može promatrati čak i iz svemira”, poručio je Micah Farfour iz Amnesty Internationala.

SATELITSKE SNIMKE MOŽETE POGLEDATI U NASTAVKU:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr