Trenutak nepažnje

SMRTONOSAN PAD: Francuski izazivač smrti poginuo pri padu s 30 metara visine

Čovjek poznat po hodu po uskom užetu na velikim visinama poginuo je kada je došlo do pogreške u najnovijem triku.

Tancrede Melet (32), hodač po užetu i skakač s velikih visina poginuo je dok je sudjelovao u umjetničkome projektu. Konkretno, trebao je hodati po užetu razapetom između dva leteća balona na vrući zrak. Njegovi su kolege izjavili da je pao dok je bio samo razmak ruke udaljen od košare jednog balona. Visina je bila preko 30 metara i nije preživio pad.

Tragičan se incident dogodio u Dromeu, Francuska.

Otac jednoga djeteta, Malet je bio član grupe kaskadera zvane Flying Frenchies (Leteći Francuzi). Poznati su po svojim šetnjama po užetu na velikim visinama, od planinskih vrhova do svjetski poznatih nebodera.

“Tancrede Melet, iznenađujuće zaljubljen u život, iznanadio nas je svojim preranim odlaskom”, izjavio je glasnogovornik grupe je na njihovoj Facebook stranici. “Ostavit će za sobom prekrasne uspomene, okus slobode i glavu punu snova.”

Hod po visokoj žici bio je standardna točka Flying Frenchiesa, pa i samog MaletaFoto: Facebook

Prije četiri godine Melet je dao otkaz na poslu inženjera kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svojoj ‘potrazi za slobodom’.

“Njegov je moto probati sve, barem jednom. Volio je misliti izvan uobičajenih granica, i miješati svoje razne vještine kako bi stvorio estetski originalne rezultate”.

Razni ovisnici o adrenalinu sa svih strana svijeta ostavili su svoje poruke za sjećanje na Meleta na Facebook stranici Flying Frenchiesa.

Daily Mail/Danas.hr

Povratak na Net.hr