A NIJE U HRVATSKOJ...

SLUČAJNO IH OTKRILI: Dva uhljeba 15 godina nisu dolazili na posao, a uredno primali plaću

Dvojica zaposlenika lokalnih vlasti u andaluzijskome gradu Jerezu de la Fronteri otpuštena su pošto je ustanovljeno da punih petnaest godina nisu dolazili na posao, piše dnevni list Independent.

Zanimljivo je da su vozač i vrtlar svih 15 godina uredno primali plaću, a pogreška je otkrivena kada je slučajno ustanovljeno da se ondje nisu pojavili od siječnja 2015. do svibnja 2016.

Prekovremene sate pretvorili u slobodne… godine

No daljnje istraživanje pokazalo je da se razdoblje njihova nedolaska na posao proteže dublje u prošlost i da se “zaposlenici” na poslu nisu pojavili punih petnaest godina. U međuvremenu se oglasila Udruga sindikata, čiji su članovi vrtlar i vozač, koja u priopćenju navodi da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate koji su pretvoreni u slobodne dane te da je sve potpuno zakonito.

Usto sindikat dopušta razmjenu slobodnih dana među radnicima te navodi da su dvojica zaposlenika iskoristila i slobodne dane svojih kolega. No Gradsko vijeće u priopćenju objašnjava da želi ukinuti nepravedno stečene navike radnika jer nanose veliku štetu samome vijeću, ali i oštećenoj gradskoj blagajni.

ISKRENA ISPOVIJEST: Bio sam uhljeb, primao sam 17.000 kuna i nisam ništa radio

Andaluzija je raj za ovakve ‘makinacije’

Predstavnik Udruge sindikata odbacuje optužbe Gradskog vijeća i kaže da će na sudu osporavati odluku o otkazu radnicima. Andaluzija je očito raj za ovakve ‘makinacije’ jer su istražitelji prošle godine ustanovili da se šezdesetdevetogodišnji Joaquin Garcia nije pojavio na poslu punih šest godina. Njegov dugogodišnji izostanak s posla zamijećen je tek nakon što se nije pojavio na uručenju jubilarne nagrade.

Sud u Cadizu kaznio ga je novčanom globom u iznosu od 27.000 eura.

UHLJEB REKORDER: Nije se pojavio na poslu NAJMANJE ŠEST godina!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr