POHVALIO I KRSTIČEVIĆA

SLOVENSKI POLITIČAR KOJI SPOMINJE RAT S HRVATSKOM: Žan Mahnič smatra da bi u jednoj stvari Slovenija trebala kopirati Hrvatsku

Sjednicu slovenskog parlamentarnog odbora za pitanja obrane sazvao je predsjednik tog odbora, 27-godišnji Žan Mahnič koji je u televizijskom intervjuu otkrio kako ga zanima na koji će način slovenska vlada reagirati ako dođe do konflikta s Hrvatskom na moru, a komentirao je i što bi iz Hrvatske “prepisao” u Sloveniju.

Sa Žanom Mahničem iz Slovenske demokratske stranke u Ljubljani je razgovarala RTL-ova novinarka Damira Gregoret. Mahnič je u intervjuu za tu televiziju rekao kako želi da se policiji u Savudrijskoj vali, pridruži i vojska. Mladi političar tvrdi kako pritom ne zaziva rat. Njegove izjave nisu najbolje sjele  premijeru Miri Ceraru i predsjedniku Pahoru koji su navodno htjeli i otkazati sutrašnju sjednicu.

Sjednica će se definitivno održati

SLOVENSKI POLITIČAR OTVORENO PRIČA O RATU: ‘Hrvatska šalje brodove sa specijalcima, bit će konflikta’

“Predsjednik Vlade to nije rekao. Predsjednik Pahor je upozorio predsjednika Cerara da se ne miješa. Na neki način mu je posredno rekao da su izvršna i zakonodavna vlast odvojene. Predsjednik Vlade je pritom jako nespretno reagirao i sad pokušava na opoziciju i SDS svaliti svu krivnju”, rekao je Mahnič.

‘Iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg, to je europski i napredno’

SPLITSKI VIJEĆNIK ODGOVORIO RATOBORNOM SLOVENCU: ‘Pozivam krvožednog zastupnika na obračun u ringu! Bez oružja’

Na pitanje novinarke je li mu smeta bolje stanje hrvatske vojske od slovenske, Mahnič je rekao: “Moj dobar prijatelj još iz vremena dok je bio zastupnik i predstavnik u parlamentarnoj skupštini NATO saveza, gospodin general Krstičević, odličan je ministar obrane. Mogu vam čestitati što ste svjesni važnosti sigurnosti i što u nju ulažete. Jučer je na jednoj od slovenskih televizija objavljena lista. Slovenija je bila na 112. a Hrvatska na 68. mjestu”, pohvalio je Hrvatsku Mahnič.

No, na tome nije stao. Svidio mu se i nedavni potez zagrebačke gradske uprave da se ukloni Trg Maršala Tita.

“Vi ste u EU pristupili ne samo formalno i dokazujete da ste država europskih vrijednosti. Pritom iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg iz Zagreba, to je europski i napredno. Na žalost, ako prošećete Ljubljanom, još uvijek stoje mnogi kipovi komunističkih vođa. Ukratko, Hrvatska je europska država, zajedno smo u EU, zajedno smo u NATO savezu i ne razumijem zašto je bilo potrebno da opozicija počne govoriti o zveckanju oružja”, zaključio je Mahnič.

KRONOLOGIJA KONTAMINIRANOG PROCESA: Ovo su ključni događaji oko Sporazuma o arbitraži Slovenije i Hrvatske

ODLUKA ARBITRAŽNOG SUDA U DEN HAAGU: Slovenija dobila tri četvrtine Piranskog zaljeva i izlaz na otvoreno more! Evo kako izgleda granica

‘NEMA VIŠE PREGOVORA S HRVATSKOM:’ Cerar kaže da će Slovenija poštovati odluku arbitražnog suda o granici

Povratak na Net.hr