ŠOKANTNA TORTURA

SLOVENIJU ZGROZIO JEZIVI ZLOČIN: Mučili mladića (26) pa sve prenosili na Facebooku, video uklonjen nakon 13 sati

Sloveniju je zgrozio zločin u selu blizu Krškog i mučenje 26-godišnjaka koji se još bori za život, a posebno morbidna okolnost je da je počinitelj torturu snimao te je objavio na Facebooku, gdje je 23-minutni snimak pogledalo 232.000 korisnika, sve dok je na intervenciju policije upravljač društvene mreže nije odstranio.

Sve se događalo u noći s nedjelje na ponedjeljak, a na snimak nasilja, popraćenog prijetnjama i psovkama, policiju je upozorio anonimni prijavitelj. Ona je s pomoću snimka i podataka sa zlostavljačeva Facebook profila nakon nekoliko sati locirala mjesto zločina, livadu u blizini naselja Podbočje kod Krškog.

Hvalio se snimkom krvave šake

Mlatili su ga dok nije pao u nesvijest. No i nakon toga su se nastavili iživljavati na tijelu nesretnog mladića. Napadač je bio toliko bahat da je snimio i hvalio se svojom krvavom šakom, izranjavanih članaka od udaranja.

“Gledaj svinju. Što ćeš sada uzdisati. J**at ćeš ti meni mater. Nema čovjeka kojeg ja ne bih premlatio. Budeš se probudio? Hoćeš još gubicu otvarat i lajat?  Bolje ti je da se pokupiš iz ovih krajeva. Što si tražio, to si dobio. Sam si si kriv”, čuje se napadač. Još nekoliko puta je udario u glavu potpuno krvavog i onesviještenog mladića na tlu. Iz pozadine se čuje tiho “Nemoj, pusti ga”. Uzalud, psihopat nastavlja iživljavanje.  Sudionik, koji je izgleda konačno shvatio da su pretjerali, u jednom trenutku predlaže da pozovu hitnu. Nasilnik nije htio ni čuti.

Žrtva je nađena oko 4 sata ujutro, u dubokoj nesvijesti, sva krvava, pothlađena i s teškim ozljedama glave i tijela. Hitno je prebačena u bolnicu, najprije u Novo Mesto, a onda u Ljubljanu, gdje se po navodima liječnika još bori za život.

Ledeni psihopati

Dvojica napadača, 20-godišnjak i 29-godišnjak iz okolice, pritvorena su i u utorak privedena sucu istrage. Motivi zločina još se istražuju, ali su se žrtva i počinitelji poznavali pa se pretpostavlja da se radilo o osobnoj svađi.

Kriminolog dr. Dragan Petrovec s ljubljanskog Pravnog fakulteta pozvao je medije da u spomenutom slučaju pokažu veliku mjeru suzdržanosti. Tvrdi da slučaj dokazuje postojanje latentnih “ledenih psihopata”, osoba bez moralnih skrupula kojih ima u svakom društvu, a kod kojih posebne okolnosti mogu djelovati kao okidač i izazvati nasilne reakcije i potpuno pomanjkanje empatije.

Neki psiholozi upozoravaju i na veliku opasnost utjecaja nasilja preko društvenih mreža jer je Facebook snimak mučenja žrtve povukao na intervenciju slovenske policije tek nakon čak 13 sati, piše Večer. Do tada ju je pogledalo više od 230.000 ljudi, pretpostavlja se i mnogo mladih, a neki su snimak čak i “lajkali”.

Povratak na Net.hr