PEDOFILSKI SKANDAL

SLOMILI SE PRED KAMERAMA: Bivši nogometaši progovorili o zlostavljanju trenera pedofila, njihova priča šokirala Britance

Sedam nogometaša bilo je zlostavljano od strane najmanje tri trenera dok su bili djeca u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon godina šutnje, ispričali su svoje priče, prenosi Daily Mail .

Još su trojica nogometaša, uključujući i bivšu zvijezdu Newcastel Uniteda danas otkrili da su ih treneri zlostavljali. Pozivaju na uhićenja njihovih mučitelja. Policija sada istražuje tvrdnje o tome da je mreža pedofila napala stotinu djece, a proširila se skroz do samog sportskog vrha. Danas je policija dobila informacije da je 62-godišnji trener Barry Bennell zlostavljao igrače. jedan od njih, Chris Unsworth rekao je da je silovan između 50 i 100 puta, no to nikad nikome nije priznao sve do danas.

Bivši nogometaši slomili se pred kamerama

Steve Walters, najmlađi igrač Crewea, slomio se pred kamerama. On zbog Bennellovog zlostavljanja nikad nije otišao na policiju, a sada želi da taj nasilnik bude uhićen.

Andy Woodward još je jedna njegova žrtva. On je prvi nogometaš koji je progovorio o zlostavljanju. Plačući je ispričao je kako je Bennell svake noći napastovao po jednog dječaka dok su bili na putu.

Policija u Cheshireu danas je potvrdila da su dvije osobe pod istragom. Vjeruje se da je jedna od njih Bennell, a drugi je trener koji je optužen za zlostavljanje bivšeg igrača Tottenhama Paula Stewarda.

Hampshireska policija također je potvrdila da detektivi istražuju navode o davnim zlostavljanjima djece unutar nogometne zajednice.

Mail Online piše da je policija posjetila Bennella u njegovom domu u Milton Keynesu, gdje sada živi pod novim imenom – Richard Jones.

Andy Woodward, Screenshot Youtube

‘Pomisao da je slobodan je zastrašujuća’

Steve Walters danas je rekao da želi pravdu.

‘Pomisao da Barry Bennell slobodan šeće ulicama je zastrašujuća. Sinoć sam izašao iz vlaka u Milton Keynesu. Rekao sam supruzi da bi on sada mogao biti tamo negdje’, rekao je Walters i dodao da je zbog zlostavljanja imao problema u vezama, jer nije bio siguran u svoju seksualnost poslije takvog nasilja.

Igrač Newcastle Uniteda rekao je da ga je zlostavljao trener George Ormond koji je šest godina proveo u zatvoru zbog toga. Najmanje 11 osoba javilo se policiji kako bi prijavili zlostavljanje od strane najmanje tri nogometna trenera: Bennella, Ormonda i još jednog čiji identitet zbog pravnih razloga nije otkriven.

Chris Unsworth rekao je svojoj partnerici da ga je Bennel zlostavljao tek nakon što je Woodward prvi o tome progovorio. To ga je ohrabrilo.

‘Nikad nikome to nisam rekao do ovog trenutka. Sada shvaćam da je tako oslobađajuće što sam progovorio. Svi su znali: stariji igrači, uprava kluba, svi’, rekao je taj 44-godišnjak.

Igrači su ispričali kako ih je u nogometnom kampu Bennel tjerao da ga diraju.

Foto: Screenshot Youtube

‘Rekao sam mu da se makne. Nakon toga me počeo kažnjavati, izbacio me iz tima’, ispričao je jedan od njih.

‘Ja i još dvojica igrača prespavali smo kod njega noć prije važne utakmice. Svi smo spavali u istom krevetu. Počeo me dirati tijekom noći. Ja sam ga odgurnuo, ali kad sam se kasnije probudio, vidio sam da dira drugog dečka’, rekao je.

Igrači dodaju da je nemoguće da klubovi tada nisu znali što se događa. Smatraju da je sve bila urota i pedofilska mreža. Bilo je ljudi koji su trebali paziti na dječake u klubu, ali svi su se oglušili. Cijela je situacija gurnuta pod tepih, a sada se ovi muškarci nadaju da će i ostale žrtve trenera progovoriti kako bi se sve otkrilo.

Bennel je 1998. godine bio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja djece, a prošle je godine ponovno uhićen i dobio je dvije godine zatvora. Ipak, sada nije u zatvoru.

Povratak na Net.hr