NIŠTA OD IZRUČENJA ZA SAD

PLATIO 100.000 FUNTI, ODUZETE PUTOVNICE NJEMU I SUPRUZI: Evo koje su sve mjere opreza izrečene Ivici Todoriću

Ivici Todoriću, do danas najtraženijem bjeguncu za kojim je izdana crvena tjeralica hrvatskog pravosuđa, nakon što je uhićen u Londonu te nakon što je platio jamčevinu od 100.000 funti, određene su mjere opreza, a novo ročište sazvano za 10. travnja 2018. godine.

Ivica Todorić, koji se u utorak ujutro predao londonskoj policiji, sud u Westminsteru platio je jamčevinu od 100.000 funti te je nakon toga pušten da se brani sa slobode.

Osnivaču Agrokora oduzeli su putovnicu, dobit će sigurnosnu narukvicu te ne smije napuštati mjesto boravišta u Londonu sve do sljedećeg ročišta kojeg je londonski sudac zakazao tek 10. travnja 2018. godine. U međuvremenu Todorić se  mora triput tjedno javljati policiji.

“Kontekst u kojem vam odobravam jamčevinu je saznanje da je vaša imovina zamrznuta u ovoj zemlji i diljem svijeta te da imate ograničene mogućnosti da prikupite novac”, rekao je sudac Richard Blake, prenosi Reuters.

Prije toga je tužitelj Benjamin Seifert zaključio da se radi o “krajnje ozbiljnim optužbama”.

TODORIĆ IZAŠAO IZ LONDONSKOG SUDA, PLATIO 100.000 FUNTI JAMČEVINE: ‘Idem doma. Ovo je mala pobjeda, sad sam građanin Engleske’

Todorić je iz zgrade londonskog suda izašao u pratnji supruge Vesne i odvjetnika Timothyja Ottyja. ‘Drago mi vas je vidjeti, idem doma! Ovo je mala pobjeda, sada sam građanin Engleske’, rekao je Todorić prilikom izlaska sa suda.

Poručio je kako će se idalje oglašavati o situaciji s Agrokorom.

Odvjetnik Otty je na sudu rekao da je slučaj Agrokor protkan geopolitičkim motivima jer su u cijelu priču upletene i ruske banke.

 

PLENKOVIĆ O UHIĆENJU IVICE TODORIĆA: ‘ On kao okrivljenik ima prava i vjerujem da će ih koristiti, ali ne želim špekulirati’

Više o akciji Agrokor pročitajte OVDJE!

Povratak na Net.hr