TEŽAK OPORAVAK

SLAVONAC PRETUČEN U IRSKOJ SE PROBUDIO IZ KOME: ‘Sad ga već razumijem što govori’

Slavonac Denis Mandić, kojeg je cimer u Irskoj brutalno pretukao te je završio u induciranoj komi, se oporavlja. Potvrdila je to njegova supruga ističući da sad samostalno jede i da ga razumije kad govori.

Mjesec dana nakon što ga je u irskom Corku brutalno pretukao cimer Olumatermilorun Jimoh iz Nigerije, nakon čega je završio u induciranoj komi, Osječanin Denis Mandić se probudio, hoda i komunicira s okolinom, piše Glas Slavonije. Uz Denisa je u Sveučilišnoj bolnici njegova supruga Ivona koja mu pomaže pri oporavku.

“Sad ga već razumijem što govori, a pričao je i s majkom Brankom, koja ga nestrpljivo očekuje. Nakon nekoliko dana hranjenja na sondu, sad jede samostalno. Hoda povremeno, a svaki dan mu dođu fizijatri, što je odlično. Prije dva dana odveli su ga u dvoranu za vježbanje i trudi se da se oporavi”, opisuje Ivona dodajući kako će njenom suprugu biti potrebne i toplice te da bi oporavak mogao trajati i oko godinu dana. Kaže da boravak u bolnici, nakon prebacivanja s Intenzivne, više nije besplatan, ali da se snalaze.

Kad će u Osijek?

“Koliko znam, da bi bio prebačen u Osijek, morao bi dobiti isti tretman i iste bolničke standarde. Za sada se ni o kakvom datumu ne govori”, rekla je Ivona, koja svom suprugu na mobitel svakodnevno pušta glas njihova sina, četverogodišnjeg Patrika, a tad osmijeh s Denisova lica ne silazi!

Svi koji žele pomoći Denisu i Ivoni mogu to učiniti na devizni račun – AIB banka IBAN: IE13AIBK93113653585066 ili kunski (Zagrebačka banka) IBAN: HR812360000324291254.

Podsjetimo, Denisa je 28. siječnja metalnom šipkom po glavi izudarao njegov cimer, ubo ga i od toga je trenutka Denisova sudbina bila neizvjesna. Uhićen je i čeka suđenje. Denis bi trebao biti svjedok.

PRIKUPLJA SE NOVAC ZA OPERACIJU: Hrvaticu u Irskoj napao njezin pas i teško je ozlijedio

Povratak na Net.hr