PROCURILE NOVE INFORMACIJE

SKRIVAO DOKUMENTE KOD KUĆE: Abdeslam planirao napad na centar za pohranu radioaktivnog otpada?!

U briselskom stanu Salaha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za masakr u Parizu lani 13. studenog, istražitelj su pronašli dokumente o njemačkom nuklearnom istraživačkom centru u Juelichu, javili su njemački mediji u četvrtak.

Juelich se nalazi blizu belgijske granice. To je mjesto gdje se pohranjuje radioaktivni otpad. Iz Centra su poručili da nema naznaka da se nalaze u opasnosti te da su u kontaktu sa sigurnosnim službama, javlja Reuters.

NJEMAČKE ANTITERORISTIČKE JEDINICE: ‘Povratnici iz Sirije su tempirane bombe, pratimo stotine ljudi’

Šef tajne službe izvijestio parlamentarni odbor

Informaciju o pronađenim dokumentima otkrio je šef obavještajnih službi  Hans-Georg Maassen parlamentarnom odboru za nadzor službi na zatvorenoj sjednici u ožujku. Pronađeni su isprintani članci s interneta i fotografije čelnika Centra Wolfganga Marquardta.

‘SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA’: Stručnjaci strahuju da će se sljedeći napad dogoditi u ovoj europskoj zemlji

Abdeslam je rođen i odrastao u Belgiji i dijete je marokanskih roditelja. Uhićen je 18. ožujka u glavnom gradu Belgije. Četiri dana kasnije bombaši samoubojice ubili su 32 ljudi u zračnoj luci u Bruxellesu i u metro stanici u centru grada, samo nekoliko stotina metara od sjedišta EU.

Postoje indicije da militanti usmjeravaju svoju pozornost na slabe točke europske nuklearne industrije, posebno nakon posljednjih napada u Bruxellesu.

‘ON JE DOBAR DEČKO’: Kako danas izgleda donedavno najtraženiji bjegunac na svijetu

Povratak na Net.hr