ENGLESKA U ŠOKU

SKOČILA JE KROZ PROZOR U DONJEM RUBLJU: 14-godišnjakinja pet dana provela drogirana i zatočena s 20 muškaraca koji su je silovali

Djevojčica (14) provela je pet dana zarobljena u kući u engleskom gradiću Coventryju, gdje je bila drogirana te prisiljena na spolne odnose s 20 muškaraca. Spašena je kada ju je policija spazila kako pokušava pobjeći kroz prozor, odjevena samo u donje rublje.

Djevojčicu su otela trojica muškaraca koji su osuđeni za seksualno iskorištavanje djeteta. Osim što su je zlostavljali, nasilnici su objavili njezine fotografije na web stranici za escort te lagali o njezinoj dobi, tvrdeći da joj je 18 godina, piše Independent.

Zbog teškog zločina na sudu su osuđeni 21-godišnji Jake Cairns, 20-godišnji Brandon Sharples i 21-godišnji Jack McInally. Cairns je također osuđen zbog dogovaranja seksualne eksploatacije djeteta te kreiranje i distribuiranje fotografija.

On je eksplicitne fotografije 14-godišnjakinje objavio na web stranici za odrasle imena Viva Street. Kako bi to obavio koristio je vlastiti bankovni i e-mail račun.

Policija je, nakon što je ugledala djevojku u bijegu, upala u kuću i uhitila trojac.

‘Ova trojica muškaraca sudjelovala su u šokantnoj eksploataciji djevojčice’, izjavio je detektiv Constable Jon Barker.

Udruga za zaštitu djece NSPCC pohvalila je ‘iznimnu hrabrost’ djevojčice.

‘Ovi predatori ciljali su na ranjivu djevojčicu i priuštili joj nezamislivo nasilje. Ovo je uznemirujući primjer načina na koji zlostavljači manipuliraju svojim žrtvama, navodeći ih da misle kako nema šanse za bijeg. Djevojčica je pokazala nevjerojatnu hrabrost i sad je najvažnije da primi podršku koju treba kako bi se oporavila od tih groznih iskustava’, rekla je glasnogovornica NSPCC-a.

Povratak na Net.hr