UHVAĆEN MONSTRUM

‘SKINUO MI JE HLAČE I SILOVAO ME’: Stravične ispovijesti djece iz turskog izbjegličkog kampa

Monstrumu koji je radio kao čistač u izbjegličkom kampu Nizip u Turskoj prijeti do 230 godina zatvora zbog optužbi da je silovao 30-ak djece. Silovanja su se dogodila između lipnja i rujna 2015. godine, a neka žrtve bile su stare samo osam godina.

Sputnik je došao u posjed optužnice u kojoj su samo imena osmorice dječaka koji dolaze iz ratom pogođenih područja u Siriji. Ti nesretni dječaci potvrđeni su od strane suda kao žrtve muškarca starog 27 godina s inicijalima E.E, javlja RT.

Obitelji drugih žrtava odlučile su kako neće tužiti monstruma zbog straha da ne budu deportirane nazad u zonu sukoba, tvrdi Erik Acarer, novinar lista BirGün koji je objavio priču.

U optužnici se također navodi kako je muškarac maloljetnike “prisiljavao na spolni odnos u izopačenom obliku” te da im je za to u prosjeku davao oko šest i pol kuna.

“Pozvao me je u zahod i ponudio mi 1,5 lira za seks. Odbio sam. Zatim je na silu skinuo moje hlače i silovao me”, kazao je dječak na sudu.

Nudio im novac i “zabavu”

Posvjedočio je i kako ga je nekoliko dana kasnije opet dozivao, no tada je pobjegao. Drugi dan nije imao sreće i tvrdi da ga je muškarac opet odvukao u zahod gdje ga je silovao.

Drugi dječak, 12-godišnjak, kazao je kako ga je muškarac tijekom ramazana pozvao u prostorije gdje su tuševi i dao mu 5 lira. Dječak je otišao, a muškarac ga je počeo milovati po tijelu, a kasnije i po genitalijama. Isti zločin dogodio se i 15 dana nakon što je završio ramazan.

Dječak identificiran kao H.I. na sudu je ispričao kako je čistom srećom izbjegao sudbinu drugih dječaka. Njega je muškarac pozvao u WC i obećao mu “zabavu” i 10 lira. Na svu sreću, muškarac je nešto zaboravio i izašao iz WC-a nakon čega je dječak pobjegao i ocu ispričao što mu se dogodilo. Ubrzo su otišli na policiju i prijavili slučaj.

Povratak na Net.hr