KOGA TO SLUŠA?

SKANDALOZNO: Trump zaposlio zloglasnog islamofoba i teoretičara zavjera. Njegov zadatak bi sve nas trebao zabrinuti

Frank Gaffney, kojeg opisuju kao “jednog od najzloglasnijih američkih islamofoba” navodno svojim savjetima pomaže Donaldu Trumpu u odabiru svojih budućih suradnika.

Trump je, piše The Independent, pozvao Gaffneyja da mu pomogne pri sastavljanju nove američke vlade.

Optužio Obamu da želi uvesti šerijat u SAD

Gaffney je utemeljitelj Centra za sigurnosnu politiku, a Trump ga je navodno pozvao kako bi nadgledao imenovanje njegovih budućih savjetnika za nacionalnu sigurnost. Gaffney je inače poznat po svojedobnoj izjavi da bi Barack Obama mogao biti ‘prikriveni musliman’ koji želi američku demokraciju zamijeniti šerijatskim sustavom, te tvrdnjom da su se pripadnici radikalnog Muslimanskog bratstva infiltrirali na visoke položaje u američkoj vladi.

On je prvotno bio dio tima Teda Cruza, glavnog republikanskog protukandidata Trumpu u utrci za stranačku nominaciju za predsjedničkog kandidata.

Gaffney je i autor prilično manjkavog i osporavanog istraživanja koje je pokazalo da su mnogi američki muslimani spremni upotrijebiti nasilje prema drugim Amerikancima te da mnogo njih želi uvođenje strogog islamskog šerijatskog zakona u SAD-u.

TRUMP DOVODI JASTREBOVE: ‘Tim radikalno desnim, antisemitskim i mizogoničnim stavovima nema mjesta u Bijeloj kući’

Senate Judiciary Cmte Holds Hearing On Implications Of Closing Guantanamo
Franka Gaffneya smatraju jednim od najvećih islamofoba u SAD-uFoto: WIN MCNAMEE/AFP

‘Otkrio’ islamiste u vrhu američke politike

Iako su stručnjaci upozoravali na bezvrijednu metodologiju kojom se Gaffney koristio radeći to istraživanje, Trump je rezultate istoga koristio tijekom kampanje kako bi ‘argumentirao’ tvrdnje da bi muslimanima trebalo zabraniti ulazak u zemlju.

U nizu islamofobičnih istupa, Gaffney je često optuživao političke elite da su u tajnosti povezane s Muslimanskim bratstvom, a neke je čak i imenovao poput Hume Abedin, dugogodišnje pomoćnice Hillary Clinton.

Godine 2010. optužio je predsjednika Obamu za urušavanje američke proturaketne moći u korist islamskih zemalja. Kao dokaz tomu podastro je logotip Agencije za proturaketnu obranu u kojem je vidio kombinaciju simbola iz Obamine kampanje te polumjeseca i zvijezde koji su simbol islama. Kasnije se posuo pepelom priznavši da nije znao kako taj logo datira još iz vremena prije nego što je Obama postao predsjednik.

SVI TRUMPOVI LJUDI: Procurio popis najbližih suradnika novog predsjednika SAD-a, među njima ima i neslavnih imena

Trumpu nudi svoju jednako radikalnu suradnicu

Kada je Obama imenovao Elenu Kagan za sutkinju Vrhovnog suda, Gaffney ju je optužio da je kao dekanica Pravnog fakulteta na sveučilištu Harvard bila popustljiva prema šerijatskom zakonu.

“Ako Kagan tolerira promicanje nepravde šerijatskog zakona na Harvardu, kakvu će nepravdu tek tolerirati na Vrhovnom sudu”, grmio je tada Gaffney.

Čak je i generala Davida Petraeusa, bivšeg zapovjednika američkih vojnih snaga u Afganistanu, optužio da podržava šerijatski zakon nakon što je ovaj osudio postupak jednog svećenika s Floride koji je javno spalio Kur’an.

Gaffney je navodno predložio Trumpu da za savjetnicu za sigurnost imenuje potpredsjednicu svoga Centra za sigurnosnu politiku, Claru Lopez. Ona pak zdušno podržava Gaffneyjeve teorije zavjere po kojima su radikalni islamisti infiltrirani u američku vladu i pravosuđe, a često je napadala i predsjednika Obamu.

OBAMA SAVJETOVAO TRUMPA: ‘Pružite ruku svim manjinama, ženama i drugim zabrinutim Amerikancima’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr