STVARNO NIJE NORMALAN

PROCURIO SKANDALOZAN TRUMPOV RAZGOVOR S RUSIMA: ‘Dao sam otkaz šefu FBI-ja. Tip je baš totalni luđak’

Novinari New York Timesa dobili su dio transkripta razgovora između Donalda Trumpa i ruske delegacije koji se odvijao u Ovalnom uredu 10. svibnja. Točnije, sadržaj dokumenta novinarima je prepričao jedan američki dužnosnik. Nije im sve ispričao, već samo dio, ali i to što su čuli je bilo poprilično skandalozno.

VELIKI ŠOK U SAD-u: Donald Trump smijenio šefa FBI-ja! Obavijestio ga je pismom

Naime, Trump je baš na tom sastanku obavijestio šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova i Sergeja Kisljaka da je dao otkaz direktoru FBI-a Jamesu Comeyju.

“Upravo sam dao otkaz šefu FBI-a. Bio je lud, ma baš totalni luđak”, rekao je Trump začuđenim Rusima.

SLUČAJ SMIJENJENOG ŠEFA FBI-ja: Oporba tvrdi da Trump želi omesti istragu, on to objasnio na svoj način

“Bio sam pod velikim pritiskom zbog situacije s Rusijom. Sada toga više nema. Nisam ni pod kakvom istragom”, dodao je.

Dan poslije u javnost je procurio zapis smijenjenog direktora FBI-a u kojem stoji da je Trump od njega tražio da zaustavi istragu protiv njegova bivšeg savjetnika Michaela Flynna. Predsjednik SAD-a tvrdi da to nije točno, ali to bi na kraju trebao utvrditi bivši šef FBI-a Robert Mueller koji je postavljen za posebnog tužitelja u istrazi o Trumpovim vezama s Rusijom.

SLIJEDI DETALJNA ISTRAGA? Zbog šokantnih optužba protiv Trumpa, Kongres traži saslušanje smijenjenog direktora FBI-ja

Dokument koji sadrži neumjesne Trumpove komentare utemeljen je na zapisima iz Ovalnog ureda i objavljen je kao službeni zapisnik sastanka. Jedan američki dužnosnik je pročitao novinarima NY Timesa taj dokument, a drugi dužnosnik je potvrdio njegovu autentičnost.

Povratak na Net.hr