OSEBUJNO ZAKONODAVSTVO

SKANDAL U DUBAIJU: Prijavila grupno silovanje, pa je optužili za izvanbračni seks!

Britanki koja je u Dubaiju prijavila da su je silovala dvojica sunarodnjaka prijeti zatvor jer ju je policija okrivila za izvanbračni seks!

Kako piše Daily Mail, 25-godišnja turistica ispričala je da otišla na policiju kako bi prijavila da su je napala i silovala dvojica muškaraca tijekom petodnevnog odmora u Dubaiju. No, policijski službenici su IT-konzultanticu optužili za izvanbračni seks i unatoč tome što joj je odobrena jamčevinu nije joj dopušteno napustiti Emirate. Kako navodi The Sun, dvojica muškaraca optužena za silovanje slobodno su se vratila kući u Birmingham.

Žrtva silovanja, pak, sada treba uplatiti 24.000 funti za pravne pristojbe i prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna, jer je optužena za kršenje strogih zakona Ujedinjenih Arapskih Emirata koji tretiraju spolne odnose.

Njezina obitelj kaže da su je dvojica muškaraca namamila u hotelsku sobu i snimila kako je siluju, svega nekoliko sati prije nego što će napustiti Dubai.

“Uzeli su joj putovnicu i sada je tamo s jednom engleskom obitelji, no potpuno je prestravljena. Otišla je na policiju prijaviti da je žrtva jednog od najgnjusnijih kriminalnih djela, no sada je ona tretirana poput kriminalca”, rekao je jedan obiteljski prijatelj.

U Emiratima je bračnim partnerima zabranjen seks izvan braka, a i samcima je zabranjen seks s nekim tko je u braku.

Britansko Ministarstvo vanjskih poslova upoznato je s ovim slučajem i u kontaktu je s nesretnom ženom i njezinom obitelji.

 

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr