PROVODI SE ISTRAGA

SKANDAL U BEOGRADU: Fotografije bujne polugole pacijentice iz Covid centra završile na Instagramu; Zamjenik gradonačelnika: ‘Bijesan sam!’

Prije Vesićeve reakcije nije bilo jasno kada je i gdje fotografija nastala, ali u njegovu priopćenju potvrđeno je da je nepoznata osoba snimila fotografiju u Areni u kojoj su smješteni Covid-pacijenti

Fotografija žene bujnog poprsja i u donjem rublju dok se presvlači na svom odjeljku u Beogradskoj areni, odnosno Covid centru, obišla je društvene mreže. Zbog slučaja fotografije polugole pacijentice reagirao je i Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda. Kako prenosi Dnevnik.hr, Vesić je tražio hitnu istragu.

Prije Vesićeve reakcije nije bilo jasno kada je i gdje fotografija nastala, ali u njegovu priopćenju potvrđeno je da je nepoznata osoba snimila fotografiju u Areni u kojoj su smješteni Covid-pacijenti.

VOLONTERI PFIZEROVOG CJEPIVA OPISALI OSJEĆAJ NAKON DOZE: ‘Kao da imam jak mamurluk, glavobolja, vrućica i svrab po cijelom tijelu…’

Vesić: ‘Bijesan sam, osobe koje stoje iza ovoga će kazneno odgovarati’

Nadležni organi su obaviješteni o ovom slučaju te je zamjenik gradonačelnika istaknuo da je objavom tih fotografija počinjeno kazneno djelo. Naglasio je da će svi koji su u tome sudjelovati kazneno odgovarati jer je privatnost pacijentice povrijeđena.

“Zatražio sam danas od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žene iz privremene COVID bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene već se obratio Vojsci Srbije, koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutarnjih poslova. Skandalozne fotografije objavljene su na Instagramu tijekom utorka i proširene su društvenim mrežama.

Bijesan sam. Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivicu za ovaj skandal, ali smo dužni ispričati se ovim ženama i njihovim obiteljima i obećati im da će oni koji su krivi za ovaj skandal i odgovarati”, prenosi Dnevnik.hr izjavu Gorana Vesića.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr