NA IZMAKU SNAGA

SJEVERNOKOREJSKI VOJNICI PLJAČKAJU PRESTRAVLJENE SELJANE: Dok Kim Jong Un troši bogatstvo na rakete, oni nemaju ni kruha

Vojnici u Sjevernoj Koreji toliko su izgladnjeli da pljačkaju lokalne farme na kojima pronalaze hranu. I dok očajni vojnici od gladi jedva preživljavaju, Kim Jong – un ulaže milijarde u raketni i nuklearni program te zemlje.

Nakon što je službeni Pjongjang prestao puniti rezerve hrane i opskrbljivati vojsku s nužnim, živežnim namirnicama, uslijedile su pljačke farmi na kojima seljaci još uvijek imaju nešto hrane, navodi The Express.

U zemlji koja je opustošena i izmučena dugotrajnim sušama i u kojoj inače vlada nestašica hrane, vojnom osoblju je stigla poruka s vrha kako se sami moraju pobrinuti za hranu.

Režim Sjeverne Koreje navodno čak i potiče krađe i pustošenje seljana jer “vojnici trebaju dočekati spremni rat koji je neizbježan”.

Prema pisanjima lokalnih medija, nedavno je elitna postrojba  43. brigade Sjevernokorejske vojske napala lokalno stanovništvo u ruralnom području Kapsam.

Vojnici su uvjereni da uskoro slijedi 3. svjetski rat

“Iznenada su se okupili i raspršili svugdje po farmi. Opustošili su sav kukuruz”, rekao je neimenovani izvor.

SJEVERNA KOREJA OPTUŽUJE DONALDA TRUMPA: ‘On je razbijač svjetskog mira, koji zaziva rat’

Napada i pljačkanja bilo je i prošlih godina, no izvori navode da su od ove godine oni “drskiji” nego ikada prije.

Lokalno stanovništvo već je postalo očajno zbog vojske koja se “pretvorila u bande pljačkaša”, no stručnjaci ističu da se seljaci najvjerojatnije neće usprotiviti vojnicima koji im upadaju na imanja i to ponajviše od straha od odmazde.

Osim kronične gladi i nedostatka namirnica, otkriveno je i kako je režim prošlog mjeseca vojnicima naredio da se sami pobrinu za hranu jer se sav novac namijenjen opskrbi preusmjerava u Kimov nuklearni i raketni program.

OSUDILI TRUMPA NA SMRT, ON IM PORUČIO: ‘Takva perverzna i sektaška diktatura ne može ucjenjivati svijet’

Građanima je pak ranije bilo naređeno da prikupljaju rižu za vojsku, koja se u Sjevernoj Koreji smatra povlaštenom klasom.

Generali zatvaraju oči

Generali navodno na pljačke zatvaraju oči jer vjeruju kako je “Treći svjetski rat neizbježan”, a vojnici trebaju biti spremni.

SJEVERNA KOREJA TRUMPA OSUDILA NA SMRT: ‘Kima Jong-una nazvao je malim i debelim’

Službeni Pjongjang stalno ističe kako je sjevernokorejska vojska spremna za rat, a to se najviše ponavlja u jeku jačanja napetosti na relaciji Sjeverna Koreja – Sjedinjene Američke Države.

Nedavno je u glasilu Centralnog komiteta Sjeverne Koreje, Rodong Sinmun, objavljeno kako je ta zemlja na ‘smrtnu kaznu osudila’ američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je vrijeđao Kima Jong-una, nazvavši ga “malim i debelim”.

SJEVERNA KOREJA OPASNO DIŽE TENZIJE: ‘Amerika je objavila rat, imamo pravo srušiti njihove bombardere’

Sjevernokorejski državni mediji tad su se  obrušili na  Trumpov nedavni posjet Južnoj Koreji, jer je, kako tvrde, vrijeđao njihovog vrhovnog vođu, zbog čega bi trebao dobiti smrtnu kaznu, a šefa SAD-a nazvali su i kukavicom jer je otkazao svoj posjet granici dviju Koreja.

“Najgori zločin koji mu nikad neće biti oprošten je što se usudio zlonamjerno uvrijediti dostojanstvo našeg vrhovnog vođe. On treba znati da je odvratni kriminalac kojeg je korejski narod osudio na smrt“, stoji u uvodniku.

Povratak na Net.hr