RAT RIJEČIMA

SJEVERNA KOREJA TRUMPA OSUDILA NA SMRT: ‘Kima Jong-una nazvao je malim i debelim’

U glasilu Centralnog komiteta Sjeverne Koreje, Rodong Sinmun, objavljeno je kako je ta zemlja na ‘smrtnu kaznu osudila’ američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je vrijeđao Kima Jong-una, nazvavši ga “malim i debelim”.

Sjevernokorejski državni mediji obrušili su se na Trumpov nedavni posjet Južnoj Koreji, jer je, kako tvrde, vrijeđao njihovog vrhovnog vođu, zbog čega bi trebao dobiti smrtnu kaznu, a šefa SAD-a nazvali su i kukavicom jer je otkazao svoj posjet granici dviju Koreja, prenosi The Guardian.

Razljutila ih je i Trumpova izjava od prošlog tjedna u Seulu u kojoj je on rekao kako je Kim Jong-un “okrutni diktator”.

SJEVERNA KOREJA OPTUŽUJE DONALDA TRUMPA: ‘On je razbijač svjetskog mira, koji zaziva rat’

“Najgori zločin koji mu nikad neće biti oprošten je što se usudio zlonamjerno uvrijediti dostojanstvo našeg vrhovnog vođe. On treba znati da je odvratni kriminalac kojeg je korejski narod osudio na smrt“, stoji u uvodniku.

ZLOGLASNI ‘EGZEKUTOR’ ZAPJEVAO LJUBAVNU PJESMU ZA TRUMPA: ‘Ti si svjetlo u mom svijetu, polovica mog srca’

Trump se, inače, jutros vratio na američko tlo nakon 12 dana azijske turneje u sklopu koje je obišao pet zemalja.

TRUMP SE TRUDI SPRIJATELJITI S KIMOM: ‘Zašto me vrijeđa? Ja ga nikad ne bi nazvao malim i debelim’

Pri kraju svog putovanja, Trump je na Twitteru iz Hanoia, napisao kako mu nije jasno “Zašto ga Kim Jong-un vrijeđa nazivajući ga starim, kad on njega nikad ne bi nazvao niskim i debelim?“.

‘PITAO SAM GA KAKO JE ROCKET MAN’: Trump se rugao Kimu Jong-unu pa se osramotio, evo koja je zapravo istina o sankcijama Sj. Koreji

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr