SVE NAPETIJA SITUACIJA

SJEVERNA KOREJA RAZORILA AMERIČKI NOSAČ AVIONA: Kim Jong-un novim propagandnim videom opasno prijeti Trumpu

Prije tri godine pobijedili su na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a sada su bombardirali američki nosač aviona. Radi se, dakako o Sjevernoj Koreji i vijestima koje plasira putem svoje propagande.

Kim Jong-unovi aparatčici objavili su na sjevernokorejskoj državnoj televiziji KCNA, propagandnu snimku na kojoj njihova vojska ‘raznosi’ američki nosač aviona.

Prilikom ‘bombardiranja’ američkog nosača aviona, komentatorica u ekstatičnom zanosu govori kako će ‘nož biti zaboden u grlo nosača dok će bombarderi padati s neba nakon što ih pogodi vatrena tuča’.

UZBUĐENI KIM JONG-UN NAKON TESTA NOVOG ‘ORUŽJA’: ‘Svijet će uskoro shvatiti važnost ovoga…’

Ovaj video objavljen je nekoliko dana nakon što je Sjeverna Koreja ispitala novi raketni motor velike snage u nazočnosti Kim Jong-una. Svijet će uskoro shvatiti važnost povijesne pobjede koju smo danas ostvarili’, poručio je u toj prigodi čelnik sjevernokorejskog režima, a prenosi KCNA, što znači da bi Pyongyang uskoro mogao raspolagati novom raketom koja će mu omogućiti postavljanje satelita u orbitu.

Ovaj pokus dogodio se u trenutku kada je novi američki državni tajnik Rex Tillerson doputovao u Peking, nakon posjeta Japanu i Južnoj Koreji. U sklopu te azijske turneje, glavni američki diplomat je nastojao na činjenici da Sjedinjene Države više neće provoditi politiku “strateškog strpljenja” koju je Washington dosad primjenjivao prema režimu u Pyongyangu, jer takva politika nije dala rezultata. U vezi s tim je istaknuo da je američka vojna operacija “mogućnost koja se proučava”.

AMERIKANCI PRIJETE NOVIM KOREJSKIM RATOM: ‘Nemamo više strpljenja, vojna akcija protiv režima nije isključena!’

“Smatra se da je najnoviji test pokazao značajan napredak u funkcioniranju motora”, kazao je novinarima glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane.

“Potrebne su ipak dodatne analize stvarne propulzivne snage i moguće primjene”, dodao je Lee Jin-Woo.

 

Povratak na Net.hr