KIM JONG-UN JE BIJESAN

SJEVERNU KOREJU NALJUTILA IZJAVA ŠEFA CIA-e, PRIJETI NUKLEARNIM UDAROM: ‘Izvest ćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a’

Sjeverna Koreja je zaprijetila lansiranjem nuklearnog napada “na srce Sjedinjenih Država”, ako Washington pokuša svrgnuti sadašnji režim, izvjestila je u srijedu južnokorejska izvještajna agencija Yonhap pozivajući se na vijest koju je objavila sjevernokorejska agencija KCNA.

“Usudi li se SAD pokazati i najmanji znak pokušaja micanja našeg vrhovnog vođe, izvest ćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a našim snažnim nuklearnim udarom, koji je s vremenom ojačao”, izjava je glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova u Pyongyangu, koju prenosi agencija KCNA.

SATELITSKE SNIMKE OTKRILE ISTINU: Kim Jong-un ima puno više plutonija nego što se mislilo

U vijesti se navodi kako je to odgovor na opaske glavnog čovjeka američke CIA-e Mikea Pompea, koji je prošloga tjedna na prošlotjednom skupu aludirao na svrgavanje komunističkog režima. Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD može napraviti jest “odvojiti nuklearni kapacitet od onoga tko bi mogao imati namjeru koristiti ga.”

KCNA je citirala izjavu Ministra vanjskih poslova koji je ocijenio da je Pompeo u svom istupu “prešao granicu te jasno dao do znanja kako je cilj Trumpove administracije … svrgavanje režima.”

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ŽIVOT U SJ. KOREJI: Fotoreporter AFP-a zabilježio svakodnevicu najzatvorenije zemlje svijeta

Nuklearni pokusi koje je Sjeverna Koreja izvela od početka godine pojačala je napetosti u regiji i na Korejskom poluotoku. Posljednji test izveden je 4. srpnja kad je lansiran interkontinentalni balistički projektil kojim je, prema ocjenama analitičara, približila Sjevernu Koreju mogućnosti da lansira raketu kojom bi mogla napasti metu u SAD-u.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr