BUJNE, A NE PAMETNE

SISE I PIVO: Stranka pozvala da na izborima biraju dekoltee, a ne ocjene

Njemačka politička stranka Die Partei započela je svoju političku kampanju pozivom studentima da biraju bujne, a ne pametne žene, piše Sputnik News.

Radi se o satiričkoj stranci čiji je predstavnik Moritz Hahn i više nego zadovoljan stranačkom ‘gonzo’ izbornom kampanjom.

Stranački pripadnici podijelili su brojne letke po ulicama Tubingena, grada s jednim od najstarijih njemačkih sveučilišta. Die Partei je uspjela ući u studentsko vijeće lokalnog sveučilišta nakon što je dobila šest posto glasova.

Govoreći o tome što je pomoglo uspjehu stranke, Moritz Hahn je izjavio kako su “glasači napokon shvatili činjenicu kako je Die Partei jako dobra stranka”, koja je u stanju održati “nekoliko prestižnih događaja”.

Glasači podržavaju ispijanje pivaFoto: Facebook/Die LISTE Tübingen

‘Glasači odobravaju pivo’

“Sudjelovali smo u javnoj debati i dokazali kako smo najbolji tim na sveučilištu. Tijekom govora, stajao sam na pozornici s pivom u ruci, što su svi visoko cijenili, glasači su bili oduševljeni. I jasno, svidjela im se naša ‘dekoltei, a ne ocjene’ letci koje smo distribuirali po studentskim blagavaonicama i ulicama”, rekao je Hahn.

Dodao je kako optužbe kako je Die Partei seksistička jednostavno ne drže vodu.

“Neki prolaznici su izjavili kako navodno samo želimo pokazivati sise te da je to seksistički. Ali to uopće nije bila naša namjera. Željeli smo samo ukazati na to da naša izborna lista sadrži i neke druge ljude, poput Mary, koja se isto može vidjeti na lecima”, rekao je.

Ukazivanje na činjenicu da stranačka lista sadrži i bujnije žene nije seksizam, tvrde u Die ParteiFoto: Facebook/Die LISTE Tübingen

Osnovana 2004., Die Partei vodi Martin Sonneborn, njemački satiričar i član Europskog Parlamenta.

Tijekom Europskih parlamentarnih izbora 2014. stranka je uspjela dobiti jedno zastpničko mjesto, čime je postala prva satirička stranka koja je ušla u Europski parlament.

U zadnje vrijeme stranačka platforma postala je nešto manje ratoborna, s obzirom da više ne zagovaraju agresiju na Linhenštajn, kao ni ponovnu izgradnju Berlinskog zida, već se trenutno fokusiraju na smanjenje broja radnih sati i ukidanje ljetnog vremena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr