TRAŽILI AZIL

SIRIJCI MUČILI I UBILI SRPSKOG PJEVAČA: Obrisali tragove deterdžentom, ali izdao ih je zaboravljeni detalj

Austrijsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv dvojice 19-godišnjih sirijskih imigranata zbog brutalnog ubojstva 30-godišnjeg srpskog državljanina, Aleksandra Markovića, u Salzburgu.

Uhićeni Sirijci pri davanju iskaza rekli su policiji kako im namjera nije bila ubiti Markovića već ga opljačkati, no jedan od njih dvojice priznao je kako je vezao i gušio 30-godišnjaka, ali je dodao kako nije mislio da će žrtva od toga preminuti. Njegov sudionik u zločinu priznao je pljačku stana u koji su upali, ali je negirao sudjelovanje u mučenju i ubojstvo Markovića.

Prema detaljima optužnice, okrivljenici su 30-godišnjaka davili, vezali mu ruke i noge te ga potom smjestili u kadu, pokušavajući iz njega izvući PIN njegove kartice s koje su željeli podići novac.

Nije preživio mučenje

Mučenje je za Markovića bilo kobno, a optuženici su, kad su shvatili što su napravili, deterdžentom i šamponom pokušali oprati tragove i otiske s kade, javlja Blic. Potom su pretresli stan i iz njega odnijeli dragocjenosti, odjeću, mobitel i torbu žrtve.

Prema austrijskom kaznenom zakonu, kazne za ubojstvo variraju između 10 godina i doživotne kazne zatvora, ovisno o okolnostima.

‘Genijalni’ zločinci

Osuđenici su uhvaćeni zahvaljujući vlastitoj gluposti. Naime, osim što su ih Markovićevi susjedi vidjeli pri izlasku iz stana, na mjestu zločina ispala je identifikacijska iskaznica tražitelja azila jednog od njih dvojice. U trenutku uhićenja bio je odjeven u Markovićevu odjeću.

Marković, inače glazbenik, i njegove ubojice upoznali su se na željezničkoj postaji u Salzburgu.

Povratak na Net.hr