EMISIJA THE ISLAND

SIR DAVID ATTENBOROUGH ŽESTOKO NAPAO BEAR GRYLLSA: ‘Ubija životinje u svrhu TV zabave’

Među usmrćenim životinjama su kajmanski krokodili, svinje i purani.

Sir David Attenborough javno je napao poznatog avanturista Bear Gryllsa zbog ubijanja životinja u svrhu zabave na televiziji. 91-godišnji prirodoslovac, scenarist i voditelj kritizirao ga je nakon što je na njegovom showu na Channel 4 ubijeno mnoštvo životinja.

Publika zgrožena

Kritike su došle nakon specijalne ‘celebrity’ epizode emisije ‘The Island’ (Otok) u kojoj su se pojavili olimpijac Iwan Thomas i glumac Coronation Streeta, Ryan Thomas. Gledatelji su ostali zgroženi scenama koje su vidjela, dok je PETA osudila ‘jadni celebrityje i producente’.

Među usmrćenim životinjama su kajmanski krokodili, svinje i purani. Sve je to razbjesnilo gledatelje i udruge koji promiču zaštitu životinja, piše Daily Mail.

Brojne kritike

‘Bear Grylls morat će odgovarati samome sebi. Ja sigurno ne bi ubio životinju samo kako bi dobio dobar kadar’, rekla je legenda BBC-ja.

Grylls je poznat po avanturama u kojima se suočava s prirodom i divljim životinjama, a zbog svoje je emisije već bio kritiziran od strane PETA-e. U 2015. šefovi emisije optuženi su da su slali svinje koje su služile da ih natjecatelji ubiju. Mogla se vidjeti scena u kojoj se tri natjecateljice emisije šuljaju prema uspavanoj svinji te joj zatim zabijaju nož u vrat.

Povratak na Net.hr