Šest vatrogasaca izgorjelo u borbi s vatrenom stihijom

U posljednjim požarima koji su u četvrtak ujutro izbili na jugu Čilea na intervenciju je izašlo oko 50 vatrogasaca. Sedmorica nisu imala sreće jer se u tijeku gašenja požara oko njih formirao vatreni prsten u kojem temperature mogu doseći i do 2.000 stupnjeva Celzijusa. Samo jedan od njih je uspio izbjeći smrt.

Najmanje je šest vatrogasaca izgubilo živote dok ih je četvero zadobilo teške ozlijede boreći se protiv vatrene stihije na jugu Čilea, prenosi Reuters.

U posljednjim požarima koji su u četvrtak ujutro izbili na jugu Čilea na intervenciju je izašlo oko 50 vatrogasaca. Sedmorica nisu imala sreće jer se u tijeku gašenja požara oko njih formirao vatreni prsten u kojem temperature mogu doseći i do 2.000 stupnjeva Celzijusa.

Trčao preko vatre

Samo jedan od njih, Hector Herrera uspio je izbjeći tragediju i spasiti se iz vatrene buktinje.

“Ne znam što se dogodilo sa ljudima koji su radili sa mnom. Uspio sam se spasiti jer sam trčao preko vatre kako bih izbjegao dim. Zadobio sam opekline, ali sam preživio”, ispričao je Herrera.

U požarima koji u posljednjih tjedan dana haraju jugom države izgorjelo je tisuće hektara zemlje i preko 100 stambenih objekata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr