Serijski ubojica sije strah među beskućnicima

Mnoga su skloništa okruga Orange krcata dok su u drugima zahtjevi za noćenjem porasli za 40 posto u proteklih nekoliko dana, odnosno od kad je kalifornijska policija objavila kako sumnja da je za nedavna ubojstva trojice sredovječnih beskućnika odgovoran serijski ubojica. Navodno je riječ o dobrostojećoj osobi.

Beskućnici kalifornijskog okruga Orange preplavili su lokalna skloništa zbog straha od serijskog ubojice koji je nožem na smrt izbo trojicu skitnica, izvještava New York Times.

Mnoga su skloništa krcata dok su u drugima zahtjevi za noćenjem porasli za 40 posto u proteklih nekoliko dana, odnosno od kad je kalifornijska policija objavila kako sumnja da je za nedavna ubojstva trojice sredovječnih beskućnika odgovoran serijski ubojica.

Ubojica je dobrostojeći

Tijela Jamesa McGilivraya (53), Lloyda Middaugha (42) i Paulusa Corneliusa Smitha (57) pronađena su između 20. i 30. prosinca prošle godine, s višestrukim ubodnim ranama na tijelima.

Zasad se ne zna mnogo o potencijalnom zločincu, osim da je najvjerojatnije riječ o dobrostojećem muškarcu koji za žrtve bira sredovječne muškarce koji nemaju svog doma.

Zajednica je šokirana, a vlasti zabrinute, i zbog zločinca ali i nedovoljnih kapaciteta za noćenje jer se pretpostavlja se da će sljedeće godine oko 18.000 ljudi biti prisiljeno živjeti na ulici.

Povratak na Net.hr