DROGIRAO, SILOVAO, UBIO

SERIJSKI GAY PREDATOR: Smislio je podmukli plan kako bi okrivio jednu žrtvu za smrt druge

Navodni serijski ubojica Stephen Port na svojoj je posljednjoj žrtvi ostavio oproštajno pismo nakon opakog pokušaja da toj žrtvi pripiše ubojstvo prethodne, rečeno je na saslušanju na sudu, javljaju engleski mesiji.

Tijekom perioda od 15 mjeseci, 41-godišnji Stephen Port se potajno sastajao s četiri muškarca homoseksualne orjentacije koje je upoznao preko interneta. Dao im je fatalnu dozu droge za silovanje kako bi mogao seksualno općiti s njima dok su bili u nesvjesti.

Ovaj kuhar i bivši ‘eskort muškarac’ navodno je njihova tijela iz svog stana u naselju Barking u istočnom Londonu odvukao do obližnjeg groblja, gdje ih je ostavio i pokušao zataškati što je učinio.

Četiri žrtve

Osam je mjeseci proveo u zatvoru jer je policiji lagao o okolnostima smrti svoje prve žrtve, 23-godišnjeg studenta Anthonyja Walgatea. Kada je 2014. policija dobila prijavu o beživotnom tijelu muškarca ispred Portove zgrade, tvrdio je da nije poznavao Walgatea, no kasnije je priznao policiji da se uspaničario te je zbog toga lagao.

Walgate je prijatelju rekao da je planirao prespavati kod muškarca kojeg je upoznao putem web stranice ‘Sleepboys‘, u šali rekavši da mu to govori ‘za slučaj da ga netko ubije’.

Zanimljiva je slučajnost da je Portovu drugu i treću žrtvu samo 400 metara od njegovog stana pronašao isti muškarac dok je šetao psa.

22-godišnji Slovak Gabriel Kovari koji je živio s Portom, pronađen je mrtav zbog predoziranja 28. kolovoza 2014. Zatim, treća žrtva 20. rujna 2014., Daniel Whitworth. Pronađen je u blizini istog mjesta kao i prethodne žrtve, a uz njega je pronađeno i oproštajno pismo.

Opaki plan

Tužitelj Jonathan Rees rekao je porotnicima da je Port imao opaki plan da okrivi Whitwortha za smrt Kovarija.

U lažnom oproštajnom pismu je stajalo:

‘Ispričavam se svima, posebno mojoj obitelji, no ja ne mogu više ovako. Uzeo sam život svog prijatelja Gabriela Klinea (Kovari). On se samo zabavljao u prijateljevom stanu a ja sam se zanio i dao mu fatalnu dozu droge. Tijekom seksa nisam primijetio da je prestao disati. Pokušao sam sve da ga oživim no bilo je prekasno. Bila je nesreća, ali krivim sebe za to što se dogodilo. Znam da bih završio u zatvoru da sam rekao policiji, a ne mogu to učiniti svojoj obitelji. Najmanje što mogu učiniti je da na ovaj način ponovno budem s Gabrielom. Nadam se da će mi oprostiti. Usput, molim vas, nemojte kriviti čovjeka s kojim sam bio prošle noći. To je bio samo seks i on ne zna ništa o tome što sam učinio. Uzeo sam drogu zajedno s tabletama za spavanje. Ako me to ubije, to je ono što zaslužujem. Negdje putem mi je ispao mobitel, trebao bi biti ovdje u travi. Ispričavam se svima i sve vas volim.’

U početku je policija tu poruku smatrala legitimnom i nije provodila daljnje istrage pa nisu niti potražili Porta..

Tužitelj Rees je dodao da je poruka lažna. Naime, stručnjaci za rukopis su utvrdili da ju je napisao Port, a ne Whitworth.

Port i dalje poriče 29 prekršaja protiv ukupno 12 muškaraca, a oni uključuju četiri ubojstva, sedam silovanja, četiri seksualna napada i davanje droge s namjerom silovanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr