OZLIJEĐENO 15 OSOBA

SERIJA INCIDENATA U IZRAELU: Ubijena su četiri palestinska napadača, izboden američki turist

Čak četiri napada dogodila su se danas u Izraelu gdje su ubijena četiri palestinska napadača i američki turist. Ozlijeđeno je i 15 osoba, javlja dpa.

Američki turist ubijen je u predgrađu Tel Aviva kada je Palestinac naoružan nožem počeo napadati ljude. Prvo je izbo nekoliko osoba u antičkoj luci u Jaffi nakon čega je bježao nekoliko kilometara te je svoj napad nastavio na šetnici gdje je ušao u restoran i napao goste. Tada ga je ubila policija.

SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelski policajac srušio muškarca u invalidskim kolicima

Incident se dogodio i u Istočnom Jeruzalemu u blizini zidova Starog grada. Tamo je naoružani Palestinac otvorio vatru prema policajcu i ranio ga. Drugi policajac krenuo je u potjeru za njim, no napadač je uspio raniti još jednog policajca prije nego je ubijen. Izraelski policajci ranjeni su u glavu te se nalaze u teškom i kritičnom stanju.

Napadi povezani s dolaskom Bidena?

Nekoliko trenutaka ranije Palestinac je ubijen nakon što je izbo prolaznika u prometnoj ulici u gradu Petah Tikva. Napadač je pratio svoju žrtvu u dućan alkoholnih pića gdje ga je počeo ubadati u gornji dio tijela. Prodavač i žrtva uspjeli su oteti nož napadaču te su ga također uboli u leđa. Kasnije ga je upucao policajac koji je došao na intervenciju.

ODVRATNO: Četvorica Izraelaca uhićena zbog slavlja smrti palestinskog djeteta

Pokušaj napada na policajca koji je patrolirao u jeruzalemskom Starom gradu. Palestinka je ubijena nakon što je potegnula nož na policajca, no nije ga uspjela raniti.

Nagađa se kako su napadi povezani s dolaskom američkog potpredsjednika Joea Bidena na službene razgovore.

Povratak na Net.hr