DAREŽLJIVI TAJKUN

ŠEF KAKVOG MOŽETE SAMO POŽELJETI: Vrijednim radnicima će darovati 1260 automobila i 400 stanova

Velikodušni indijski tajkun, vlasnik tvrtke za izvoz dijamanata, podijelit će svojim zaposlenicima 1260 automobila, 400 stanova i nakit u sklopu hinduističkog festivala Diwali ovog vikenda, a sve kao bonus jer je tvrtka uspjela ostvariti zadane poslovne ciljeve.

Bogati Indijac Savjibhai Dholakia ukupno će na svoje zaposlenike potrošiti 500 milijuna rupija (malo više od 50 milijuna kuna), a sve, kako sam kaže, kao nagradu i priznanje za njihov izvanredan rad, trud i predanost u posljednjih pet godina.

“Cilj je da svaki naš zaposlenik ima automobil i dom u sljedećih pet godina”, rekao je Dholakia, vlasnik tvrtke Hare Krishna Exports.


Nagrade će se dijeliti prema programu vrijednosti, ali od ukupno 5500 radnika, još uvijek se ne zna koliko će njih točno dobiti nekakvu nagradu. Većina zaposlenika dobije dar od šefa u vrijeme Diwalija, festivala svjetla, ali obično se radi o kutijama slatkiša ili nečemu sličnom.

Dholakia se nalazi na naslovnicama svjetskih medija još od 2012. godine kad je trojici predanih radnika kupio automobile. Darežljivi je šef tradiciju nastavio i 2014. godine, kad je radnicima prema sličnom programu darovao 491 automobil i 207 stanova.

Inače, tvrtka je jedna od vodećih u Indiji koja se bavi poliranjem dijamanata, te ih izvozi u 75 država svijeta.

Povratak na Net.hr