TREBAMO LI SE ZABRINUTI?

COVID-19 NA FARMI NERČEVA U FRANCUSKOJ: Slučajevi zaraze na farmama zabilježeni i u Švedskoj, Danskoj, Grčkoj i Nizozemskoj

“Testovi su pokazali da virus cirkulira na farmi u regiji Eure-et-Loire. Druga farma za sada nije pogođena. Testovi se još uvijek provode na dvije preostale farme, a rezultate očekujemo ovaj tjedan”, priopćilo je ministarstvo

Životinja zaražena koronavirusom otkrivena je na farmi nerčeva u regiji Eure-et-Loire na zapadu Francuske zbog čega će biti usmrćeno svih 1000 jedinki tog krznaša, objavilo je u nedjelju francusko ministarstvo poljoprivrede.

Slučajevi zaraze na farmama nerčeva već su zabilježeni i u drugim europskim zemljama, posebice u Švedskoj, Danskoj, Grčkoj i Nizozemskoj.

Francuska je započela s testiranjem nerčeva na četiri farme sredinom studenoga.

“Testovi su pokazali da virus cirkulira na farmi u regiji Eure-et-Loire. Druga farma za sada nije pogođena. Testovi se još uvijek provode na dvije preostale farme, a rezultate očekujemo ovaj tjedan”, priopćilo je ministarstvo.

Danska je početkom studenoga naredila usmrćivanje čak 17 milijuna nerčeva nakon što je utvrđeno da je mutirani koronavirus s te životinje prešao na ljude.

Povratak na Net.hr