VOJSKA NA NOGAMA

SATELITSKE SNIMKE OTKRIVAJU: Sjeverna Koreja priprema novi nuklearni pokus

Sjeverna Koreja izgleda da se priprema za još jedan nuklearni pokus, pokazuju satelitske snimke koje je objavila američka web stranica koja nadzire tu zemlju.

Aktivnosti vozila primjećene su u zapovjedništvu podzemnog mjesta za nuklearna testiranja, Punggye-rija, kaže se na web stranici 38 North.

Aktivnosti na lokaciji za nuklearne probe

“Čini se da se vozila ovdje viđaju samo ako se sprema nuklearno testiranje”, kaže 38 North. “Ni ljudi ni vozila nisu viđeni na tom mjestu od 2. svibnja. Od 5. svibnja tamo se nalaze četiri parkirana vozila”.

Vođe i članovi sjevernokorejske Radničke partije sastali su se u petak na prvom kongresu u posljednjih 36 godina. Na njemu je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao da je testiranje hidrogenske bombe u siječnju bio uspjeh.

KIM JONG-UN SE HVALI: Sjeverna Koreja ima hidrogensku bombu

Vojska u visokom stupnju pripravnosti

Taj je pokus ojačao veličinu zemlje i njezinu snagu, kazao je Kim u govoru na otvaranju kongresa, prvog otkad je naslijedio oca na vlasti.

“Izgleda da se vojska nalazi u visokom stupnju pripravnosti”, rekao je dužnosnik ministarstva obrane Južne Koreje, a navodi ga tamošnja novinska agencija Yonhap.

NOVE PRIJETNJE: Sjeverna Koreja spremna H-bombom ‘zbrisati’ SAD s lica zemlje

Povratak na Net.hr