POVUČENI S TRŽIŠTA

SAMSUNG UPOZORAVA KORISNIKE DILJEM SVIJETA: ‘Isključite i ne koristite Galaxy Note 7, mogli bi eksplodirati!’

Samsung je pozvao vlasnike smartphonea Galaxy Note 7 diljem svijeta da isključe i ne koriste svoje uređaje sve dok ne završi istraga o uređajima u kojima su eksplodirale baterije.

Osim toga, javlja BBC, južnokorejska je tvrtka najavila da će zaustaviti prodaju tog telefona.

SAMSUNG JE U GOLEMIM PROBLEMIMA: Jedan od najprodavanijih proizvoda svako malo eksplodira!

Eksplodiraju i zamjenski uređaji

Samsung je u rujnu povukao s tržišta 2,5 milijuna spomenutih telefona nakon prijavljenih slučajeva eksplozija baterija u njima. Iz Samsunga su potom uvjeravali kupce da su svi zamjenski uređaji siguurni za korištenje. No, prema zadnjim izvješćima, čak se i nekim zamjenskim uređajima, koji su proglašeni sigurnima, dogodilo isto.

Jedan je muškarac iz američke savezne države Kentucky kazao kako se probudio u sobi punoj dima nakon što mu se zapalio Samsung Note 7 koji je dobio kao zamjenu za neispravni uređaj.

Nekoliko dana ranije putnici i posada jednog zrakoplova u SAD evakuirani su nakon što se u kabini zapalio jedan takav uređaj.

“Budući da nam je sigurnost potrošača na prvom mjestu, Samsung će zatražiti od svih partnera u svijetu da zaustave prodaju i zamjenu Galaxy Notea 7 dok istraga ne bude privedena kraju”, priopćili su iz Samsunga.

OPASNOST U DŽEPU: Zapalio se i zamjenski Samsung Galaxy Note 7

SKOREA-ECONOMY-TELECOMMUNICATIONS-COMPANY-SAMSUNG-RECALL

Greška je u bateriji

“Potrošači koji imaju originalni ili zamjenski Galaxy Note 7 trebaju isključiti uređaj i prestati ga koristiti”, dodaje se u priopćenju.

Također, južnokorejsko Ministarstvo prometa je poručilo da korisnici ne bi trebali koristiti ili puniti svoje Galaxy Note 7 u zrakoplovima.

Problem je u tome, kažu stručnjaci, što pametni telefoni imaju litijske baterije kako bi bili manji, učinkovitiji i brže se punili. U slučaju Samsunga pretpostavlja se da do kratkog spoja dolazi jer su negativne i pozitivne elektrode preblizu što izaziva pregrijavanje baterije, a zatim ‘eksploziju’ i rastapanje uređaja.

DETALJNO ISTRAŽIVANJE: Ovo su pametni telefoni s najizdržljivijom baterijom

Koristi ga 2,5 milijuna korisnika

Povlačenje s tržišta Galaxy Notea 7 pogodit će 2,5 milijuna korisnika tog uređaja u svijetu. Prema podacima Samsunga, oko 45.000 uređaja prodano je u Europi, a više od 75 posto ih je već zamijenjeno istim ili nekim drugim Samsungovim modelom.

Galaxy Note 7 trebao je biti Samsungov odgovor na Appleov iPhone 7. Kupci su ga dobro prihvatili, no nakon ovih incidenata dionice Samsunga su počele padati, dok su Appleove narasle.

Sve obvo moglo bi značajno narušiti imidž i ugled Samsunga.

Povratak na Net.hr