SAMO NA BALKANU 'Lazirali su moju smrt: svi mi dosli na pogreb, a ja nikad zivlji!'

Radojica Mijovic (53) iz Leskovca u Srbiji dozivio je sok kad je iz Prvog osnovnog suda u Beogradu dobio rjesenje da se postupak koji je pokrenuo pred tim sudom prekida zbog njegove smrti. On sumnja da su celnici tvrtke Partizanski put lazno obavijestili sud da je preminuo, kako bi obustavili sudski postupak koji se vodi protiv njih.

Radojica Mijovic je zajedno s kolegama tuzio tvrtku GP Partizanski put Beograd jos 2012. godine zbog neisplacenih placa.

“Sredinom veljace telefon je neprestano zvonio. Rodbina, prijatelji i kolege zvali su i izrazavali saucesce za mnom. Stizali su telegrami iz svih krajeva Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Ipak, najgore je bilo kada su poceli pristizati rodaci s vijencima i cvijecem”, prica Mijovic.

Za njegovu smrt najprije su saznale kolege s posla, a zatim i rodbina. I sam Radojica je dobio rjesenje iz suda gdje stoji da se postupak obustavlja zbog njegove smrti, pise Kurir.

Sluzbenica suda u cudu

“Kad sam nakon svega sto smo prezivjeli moja obitelj i ja nazvao pisarnicu Prvog osnovnog suda i kada sam rekao zasto zovem, sluzbenica suda bila je zaprepascena, ali mi je potvrdila da je postupak u prekidu iz navedenih razloga. Napisao sam da obavjestavam sud da sam ziv i zdrav i da smatram potpuno neumjesnim postupak tuzenika ili njegovog opunomocenika u vezi s ovom dezinformacijom i obmanjivanjem suda”, prica Mijovic.

Direktor tvrtke Partizanski put Nebojsa Pavlovic kaze da on, a ni tvrtka nemaju nista s tim.

“Malo je glupo to sto me pitate. To je suvise morbidno da bismo to radili. Sud je obavijestio tvrtku da je radnik preminuo i da se postupak zato obustavlja. Na osnovu cega je sud to konstantirao, ne znam”, kaze Pavlovic.

Povratak na Net.hr