SAM USRED PACIFIKA

OBJAVLJENA JEZIVA SNIMKA: Ovo je trenutak kad su pronašli mumificirano tijelo njemačkog pustolova

Snimka trenutka kada je član posade jedne jahte u utrci oko svijeta otkrio mrtvo tijelo pustolova Nijemca Manfreda Fritza Bajorata (59), pojavila se nedavno na internetu.

Naime, kad su uočili brod kako pluta nedaleko Guama bez ikoga na palubi, jedan od članova posade jahte odlučio je provjeriti što se događa. Uskočio je u vodu i doplivao do jahte. Prvo je svojim kolegama dojavio da nema nikoga u kabini.

Obalna straža nije odmah reagirala

Ugledavši tijelo u unutrašnjosti jahte čije je dno već bilo poplavljeno vodom, opsovao je. Potom je javio kolegama da je u brodu mrtvac.

JEZIV PRIZOR: Ribari na napuštenoj jahti našli mumificirani leš njemačkog pustolova

Snimka je tek nedavno objavljena. Jahta s LMAX Exchange timom koja je naletjela na nijemčev brod Sayo sudjelovala je u utrci oko svijeta Clipper Race. Putovali su iz Australije prema Vijetnamu kada su 31. siječnja naletjeli na Sayo zapadno od Guama.

Prijavili su sve američkoj obalnoj straži koja nije odmah reagirala i prošlo je još mjesec dana. Dana  25. veljače filipinski ribari naletjeli su na istu jahtu. Tijelo je bilo mumificirano zbog visokih temperatura i vjetra. Pronađen je uz radio, vjerojatno pokušavajući pozvati pomoć. Umro je od srčanog udara.

Povratak na Net.hr