Za ne povjerovati! Sa smetlišta uzeli 18.000 torti i prodavali ih po tri kune

Sumnja se da je prije nekoliko dana oko 18.000 torti, odnosno četiri tone pokvarenih slastica, za koje je inspekcija u Kragujevcu dala nalog za uništenje, završilo u uličnoj prodaji. Formirana je komisija koja ispituje slučaj.

Desetoro radnika “Čistoće” iz Kragujevca suspendirano je u subotu ujutro, a osmoro ih je dobilo upozorenje zbog sumnje da su sa smetlišta ukrali 4 tona torti koje su dovezene na uništenje, javlja Mondo.rs.

Pokvarene torte nestale su s deponija u Jovanovcu. Radnici se terete da su neki od njih otvorili rampu i tako omogućili preprodavačima da svojim vozilima uđu u deponij i otuđe torte.

“Na video nadzoru smo vidjeli da se nešto čudno događa. Kada se cijeli slučaj istraži do kraja i utvrdimo eventualnu odgovornost, protiv radnika će biti podnesene kaznene prijave’, rekao je Dejan Raonić, direktor kragujevačke ‘Čistoće’.

Zašto pokvarena hrana nije zakopana?

Raonić je objasnio da se ovakva vrsta otpada stavlja u rupe u zemlji i zakopava. Zašto torte, koje su bile namijenjene za tržište EU-a ali su se pokvarile, nisu završile u rupi tek se treba istražiti.

Zbog ovog slučaja danas je po hitnom postupku zasijedalo kragujevačko gradsko vijeće.

Formirana je peteročlana komisija koja treba utvrditi tko je gdje pogriješio.

Sreća u nesreći, kazao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, što tortama nije istekao rok trajanja, već da su povučene zbog pojave pljesni uslijed kvara na hladnjači proizvođača torti.

Prema neslužbenim informacijama, torte su prodavane na ulici za oko 50 dinara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr